Σερραίκό ρύζι στο "Morning Tales" στο Άμστερνταμ
Στην παγωμένη Ολλανδία, λίγο έξω από το Άμστερνταμ, μπορείτε να γευτείτε μοσχάρι με κριθαράκι σε κόκκινο κρασί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας, κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και πλιγούρι Πίνδου με πατάτες και βέβαια γεμιστές πιπεριές με ρύζι Σερρών και σάλτσα ντομάτας, γίγαντες και άλλες πολλές λαχταριστές ελληνικές συνταγές.
Ποιος τα ετοιμάζει όλα αυτά; Ο Γιώργος Μήτρακας στο ελληνικό του παντοπωλείο. Τον ανακαλύψαμε τυχαία και φυσικά θελήσαμε να μάθουμε τα πάντα για τον Έλληνα που μαθαίνει στους Ολλανδούς τις ελληνικές γεύσεις. Ο Γιώργος Μήτρακας άνοιξε το παντοπωλείο του "Morning Tales" στην πόλη Βάγχενινγκεν, λίγο έξω από το Άμστερνταμ, εδώ και ενάμιση χρόνο. Πήγε για πρώτη φορά Ολλανδία το 2009, για να κάνει το μεταπτυχιακό του στην Τεχνολογία Τροφίμων. Και ήδη, από τότε, γεννήθηκε η ιδέα να μείνει μόνιμα εκεί και να δημιουργήσει αυτό το μαγαζί: "Τελικά παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές σε προσωπικό επίπεδο έμεινα εδώ, και μέσω των καταστάσεων, αποφάσισα να στραφώ στη δημιουργία αυτού του μαγαζιού. Κάτι που τριγυρνούσε στο μυαλό μου χρόνια, βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες". Ο Γιώργος, θα λέγαμε ότι είναι ο ορισμός του food maniac: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο Αριστοτέλειο και στη συνέχεια δούλεψε στο χώρο της εστίασης: "Επιλογή προϊόντων, μαγείρεμα, σερβίρισμα, εξυπηρέτηση... ο ορισμός της εστίασης. Και τέλος... πρακτική σε οινοποιείο. Τρύγος, παραγωγή κρασιού, απόσταξη τσίπουρου. Ασύλληπτη μαγεία!" διηγείται με πολύ μεράκι ο Γιώργος.