serreslife

Σε αναμονή η διοίκηση

Οδεύουμε προς τα τέλη του Ιουνίου και ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση για το αν τελικά θα λειτουργήσει φέτος το Εργοστάσιο Ζάχαρης των Σερρών.
Στην ιστοσελίδα της βιομηχανίας έχουν ήδη αναρτηθεί τα ονόματα όσων απασχοληθούν ως εποχικό προσωπικό στα Εργοστάσια Πλατέως και Ορεστιάδας (μαζί και οι πίνακες απορριπτέων), για τις Σέρρες, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Ο διευθυντής του Εργοστασίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννακίδης έχει ήδη έτοιμες τις καταστάσεις με τις ανάγκες σε προσωπικό και περιμένει το «πράσινο φως» από την Αθήνα, καθώς μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας πρέπει να ανακοινωθεί η τύχη του σερραϊκού εργοστασίου. Την απόφαση θα λάβουν η Τράπεζα Πειραιώς, το υπουργείο Οικονομικών και ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 60 είναι οι μόνιμοι εργαζόμενοι, 130 ο αριθμός των εποχικών που χρειάζονται και 70 ακόμη με την έναρξη της καμπάνιας.
Η τευτλοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνο στον Νομό διαγράφει φθίνουσα πορεία και φέτος σπάρθηκαν μόλις 13.000 στρέμματα, όταν στόχος τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα 50.000 στρέμματα.

serreslife

Προεκλογική η… λειτουργία

Αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά το θέμα λειτουργίας του εργοστασίου είχε «κλείσει», όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης είχε συναντηθεί (10/5) με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόφιλο Λεονταρίδη για το θέμα και δήλωνε χαρακτηριστικά: «το θέμα με τη λειτουργία του εργοστασίου Σερρών της ΕΒΖ έκλεισε σήμερα. Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει κανονικά στην ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Θεόφιλο Λεονταρίδη γιατί αποδέχθηκε τις προτάσεις που σήμερα του υπέβαλα, αλλά και για τις δικές του ενέργειες, προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία και φορείς με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν κάποιες εκκρεμότητες. Έτσι δίνουμε τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών». Μία ημέρα μετά, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό Ιωαννίδη κ. Αθανάσιος Μπαζδάνης με δελτίο Τύπου (δείτε εδώ) χαιρέτιζε την απόφαση λειτουργίας και δήλωνε δικαιωμένος για τη θετική έκβαση της μάχης που δώσανε, «παρά την απόφαση που είχε ληφθεί για τη μη λειτουργία του».

Σήμερα, έναν μήνα μετά τις εκλογές είναι αβέβαιο το αν θα λειτουργήσει το σερραϊκό ζαχαρουργείο. Οι φήμες λένε πως θα κλείσει και πως η σερραϊκή παραγωγή θα μεταφερθεί στα δύο εναπομείναντα εργοστάσια, ωστόσο κάποιοι ελπίζουν στην «πολιτική βούληση» και στο αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται ώστε να μην βάλει λουκέτο…

Διαβάστε επίσης: