Την κατάρτιση στρατηγικής για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Blagoevgrad για το ευρωπαϊκό έργο «Bordeless Culture», στο οποίο συμμετέχει, και περιλαμβάνει την ανάδειξη του Τύμβου Καστά. Το έργο είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία.

serreslife

Επιλογή της κυβέρνησης «να θάψει το μνημείο» δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η ανασκαφέας του Τύμβου Καστά και επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη. Μάλιστα, η κ. Περιστέρη χαρακτήρισε ''αθλιότητα'' να μετατοπίζουν τις ευθύνες τους στον τρόπο ανασκαφής.

serreslife

Η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού που δημιούργησε η Ωδή Αμφιπόλεως, με τίτλο «Αμφίπολη – Δυτικό Παγγαίο Living history», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 7μ.μ., στο Ζιντζιρλί τζαμί.

serreslife

«Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Αμφίπολη ως ένας ακόμη αρχαιολογικός προορισμός στη χώρα μας αλλά και να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής» αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του, για το ξακουστό ταφικό μνημείο και την ευρύτερη περιοχή της Αμφιπόλεως, τονίζοντας αναλυτικά τις εργασίες που έγιναν από τη στιγμή της αποκάλυψή του, έως σήμερα αλλά και τις προγραμματισμένες που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 159 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200