Από νωρίς το πρωί της Τετάρτη (19/4) ξεκίνησαν οι ξεναγήσεις στο εσωτερικό του Τύμβου Καστά, από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου σε επισκέπτες που συγκαταλέγονται σε ειδικές ομάδες κοινού που από τις 18 Απριλίου επιτρέπεται η είσοδος.

Το ενδιαφέρον είναι εντυπωσιακό και ήδη υπάρχουν ραντεβού έως και τέλος Μαϊου. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών έως και τις αρχές Ιουνίου 2023 , οπότε και θα διακοπούν προσωρινά για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση των ικριωμάτων από το εσωτερικό του μνημείου και θα συνεχιστούν αμέσως μετά.

Οι επισκέψεις θα διαρκούν λίγα λεπτά της ώρας και θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών έως και τις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα διακοπούν προσωρινά για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση των ικριωμάτων από το εσωτερικό του μνημείου και θα συνεχιστούν αμέσως μετά.

Πάντως, το ταφικό μνημείο θα αποδοθεί στο σύνολό του στο ευρύ κοινό το 2027, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, αποκατάστασης και ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου.

Οι επισκέψεις των μελών των ειδικών ομάδων (εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Τ.Α, τουριστικοί πράκτορες κ. αλλ) θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, Δημητρίας Μαλαμίδου και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού έχουν προγραμματιστεί ραντεβού έως και τις 20 Μαϊου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: