Τουλάχιστον 6.000 φοινικόπτερα, τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, στον νομό Σερρών.

Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου στη σελίδα του στο facebook, πρόκειται για ένα «νηπιαγωγείο» φοινικόπτερων που έχει διαμορφωθεί στο Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης.

Τα φλαμίνγκο ονομάστηκαν έτσι λόγω του έντονου χρώματός τους. Η λέξη αυτή, όπως και το φλαμέγκο, προέρχεται από τη λατινική «φλόγα» (flamma). Τα φλαμίνγκο αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την κοκκινόλευκη σημαία του Περού.

Τα Φλαμίνγκο είναι ροζ επειδή τρώνε πολλά γαλαζοπράσινα φύκια. Τρώνε και γαρίδες, ωστόσο οφείλουν το χρώμα τους στα φύκια. Παρά το όνομά τους, τα γαλαζοπράσινα φύκια μπορεί να έχουν χρώμα κόκκινο, βιολετί, καφέ, κίτρινο, ακόμη και πορτοκαλί. Υπάρχουν τέσσερα είδη φλαμίνγκο, τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους τουλάχιστον 10 εκατομμύρια χρόνια πριν. Κάποτε απαντούσαν στην Ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα ζουν σε κάποιες απομονωμένες περιοχές της Αφρικής, της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής και της Νότιας Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: