Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου EUbyLAKES, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας των εταίρων του προγράμματος, στα γραφεία του παραρτήματος Κερκίνης (πρώην Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στο χωριό Κερκίνη, από 22 έως 25 Αυγούστου 2022.

Το EUbyLAKES αποτελεί ένα έργο ευρωπαϊκών φορέων που δραστηριοποιούνται σε προστατευόμενες λίμνες. Οι λίμνες αποτελούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους για τους πληθυσμούς που διαβιούν δίπλα σε αυτές, επηρεάζουν κι επιδρούν στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής και αποτελούν καταφύγιο για την βιοποικιλότητα της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να προστατεύονται, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να διασφαλίζεται η καλή λειτουργία τους στο διηνεκές.

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο, προέρχονται από έξι (6) ευρωπαϊκές χώρες: Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία και Γαλλία.

Το έργο επιμερίζεται σε έξι (6) θεματικές ενότητες, μία ανά εταίρο: Δημοκρατία, Συνοχή, Ισότητα, Κλιματική Ουδετερότητα, Βιοποικιλότητα και Ψηφιακή Καινοτομία. Οι τρεις πρώτες θεματικές ενότητες εξετάζουν τους πυλώνες του μέλλοντος της Ευρώπης και οι άλλες τρεις αναλύουν τα μέσα επίτευξης της βιωσιμότητάς της.

Η συνάντηση στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, έχει θέμα την Βιοποικιλότητα. Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις για την διατήρηση της βιοποικιλότητας σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Διαβάστε επίσης: