serreslife

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και όχι μόνο αποτελούν τα λουτρά Σιδηροκάστρου, τα «θαυματουργά» ιαματικά νερά και η ποιότητα των υπηρεσιών αναδεικνύουν τα λουτρά ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο Νομό Σερρών και την Βόρεια Ελλάδα. Σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η συντακτική ομάδα της «Καρφίτσας» αναδεικνύεται αυτός ο μοναδικός «θησαυρός» που πηγάζει από τα έγκατα της Σερραϊκής γής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Καρφίτσα» ο κ. Δημήτρης Καπουκρανίδης, Διευθυντής των Λουτρών Σιδηροκάστρου ετησίως επισκέπτονται τα λουτρά περίπου 41.000 άτομα, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν για το 2015. Οι κρητικές που αφήνουν στο Tripadvisor οι επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους είναι διθυραμβικές, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για μία «αγαπημένη απόδραση χαλάρωσης που χαρίζει υγεία και ευεξία». Ο κύριος όγκος των επισκεπτών είναι Έλληνες, με το ποσοστό των ξένων για την ώρα να είναι χαμηλό.«Όσοι έρχονται αποκλειστικά και μόνο για τα λουτρά είναι κάτοικοι του νομού Σερρών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διανυκτερεύουν και απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες της λουτροθεραπείας»,λέει ο κ. Καπουκρανίδης. Ο ίδιος εξηγεί πως παρότι τα λουτρά λειτουργούν όλο το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, οι επισκέπτες διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.
«Τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο, έρχονται κυρίως ηλικιωμένοι με προγράμματα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Κάνουν λουτροθεραπείες που συνήθως ξεπερνούν τις δέκα μέρες, με διαμονή στα δωμάτια που υπάρχουν μέσα στις εγκαταστάσεις. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τις αρχές Απριλίου, έρχονται νεαρά ζευγάρια που μένουν για μία με δύο μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Καπρουκρανίδης.

Διαβάστε επίσης: