serreslife

395 παραλίες και εννέα μαρίνες κατάφεραν να κερδίσουν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» τοποθετώντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Δεν αρκεί μόνο οι ακτές να έχουν εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού δίνουν μεγάλη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» επιλέγοντας κατά κύριο λόγο προορισμούς με βραβευμένες ακτές.

Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά. Τα κριτήρια του διεθνούς προγράμματος συνοψίζονται σε τέσσερις γενικές κατηγορίες, που αφορούν την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της φύσης, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Αυτές είναι οι ακτές και οι μαρίνες που φέτος βραβεύονται με «Γαλάζιες σημαίες»

ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Αμφίπολης
Κυανή Ακτή

Διαβάστε επίσης: