serreslife

Οι Διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών και της ΟΕΒΕΣΣ θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 στην Αλιστράτη  Σερρών  στο πρώην Δημαρχείο με μοναδικό θέμα προς συζήτηση:


« Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στον Νομό Σερρών.»
Μια πρωτοβουλία των δύο φορέων που αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών- επισκεπτών στον Νομό Σερρών.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης όλες οι επιχειρήσεις του Ν. Σερρών αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Η προσέλευση επισκεπτών μειώνεται καθημερινά και τελευταία λόγω της κατασκευής του  κάθετου άξονα της  οδού Εγνατίας , η οποία περνά αρκετά μακριά από την πόλη των Σερρών.
Οι Βαλκάνιοι επισκέπτες κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη ή από άλλες οδούς προς τις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου, « αγνοώντας την ύπαρξη της πόλης των Σερρών».
Με τους επισκέπτες να μειώνονται σταδιακά  οι Σερραϊκές επιχειρήσεις  απευθύνονται μόνο στο καταναλωτικό κοινό των Σερρών, του οποίου τα εισοδήματα έχουν μειωθεί, όπως στους περισσότερους Έλληνες πολίτες.
Άρα λοιπόν είναι υποχρέωσή μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση κάθε μορφής τουρισμού στον τόπο μας προς όφελος των επιχειρήσεων  – μελών μας.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ήδη και βρίσκεται σε καλό δρόμο με υψηλούς στόχους, είναι η προσέλκυση Προσκυνηματικού – Θρησκευτικού Τουρισμού σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγο.
Η Αλιστράτη ως κοντινότερος Τουριστικός προορισμός από την Αμφίπολη, έχει επιλεγεί συμβολικά για την πρώτη συνεδρίαση των δύο φορέων για την έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής.

           Για το Διοικητικό Συμβούλιο                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
               του Εμπορικού Συλλόγου                                               της ΟΕΒΕΣΣ

                           ο Πρόεδρος                                                        ο Πρόεδρος


                   Μπαλίτης Ιωάννης                                                 Κοτσαμπάς Σωτήριος 

Διαβάστε επίσης: