Έκκληση για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών απεύθυνε σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ Σερρών η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κατερίνα Τσιούρα, καθώς λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που προκάλεσε η πανδημία -με την αύξηση των αναγκών σε αίμα σε συνδυασμό με την μείωση προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών- έχουν μειωθεί δραματικά τα αποθέματα αίματος.

Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν σε ομάδες αίματος 0 και Α.

«Παρά το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουμε σταματήσει τις αιμοδοσίες, οι ανάγκες έχουν διπλασιάσει τη ζήτηση σε αίμα. Ο κόσμος φοβάται να αιμοδοτήσει, ενώ χάσαμε ένα πολύτιμο κομμάτι αιμοδοτών νεαρής ηλικίας, από τις μαζικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούσαμε σε ΑΕΙ,ΤΕΙ και ΕΠΑΛ» δήλωσε – μεταξύ άλλων- η Διευθύντρια Αιμοδοσίας, υπογραμμίζοντας πως με λίγο από το αίμα του ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει ζωή όχι μόνο σε ένα, αλλά σε τρία άτομα ,καθώς αξιοποιούνται αίμα, πλάσμα και αιμοπετάλια.

Σύμφωνα με την κα Τσιούρα από την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν μαζικές αιμοδοσίες με τον Δήμο Σερρών, την Αντιπεριφέρεια και τοπικούς συλλόγους.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αιμοληψίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 8 το απόγευμα, ενώ τις αργίες από τις 9 ως τις 11 το πρωί.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: