Εντός των ημερών ξεκινούν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Σερρών, σύμφωνα με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Μπαλαξή που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών. Ο κ. Μπαλαξής είπε πως με την ενίσχυση του Νοσοκομείου για έναν μήνα, με γιατρούς με φύλλα πορείας, δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Το Νοσοκομείο Σερρών ενισχύεται με τρεις Παθολόγους, έναν Πνευμονολόγο, δύο Γενικής Ιατρικής και τρεις Αναισθησιολόγους από ιδιωτικά θεραπευτήρια Θεσσαλονίκης. Από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν τα χειρουργεία σε ασθενείς από τη λίστα αναμονής με προτεραιότητα τις επείγουσες περιπτώσεις.

Σταθεροποιητική πορεία

Σταθεροποιητική πορεία παρουσιάζει το Νοσοκομείο Σερρών τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις νοσηλείες ασθενών με covid-19, βάσει όσων ειπώθηκαν από τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος δίνοντας τη σημερινή εικόνα (17.1.2022) είπε πως υπάρχουν 40 νοσηλείες με covid-19 σε απλές κλίνες, οκτώ διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και δυστυχώς χθες σημειώθηκε και ένας θάνατος ασθενούς.

Ιατρείο post covid

Παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του νέου ιατρείου post covid στο Νοσοκομείο Σερρών, στο οποίο μπορούν να προσέρχονται κάθε Τετάρτη, κατόπιν ραντεβού ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορονοϊό και εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό, κόπωση και άλλες ενοχλήσεις και απαιτείται ιατρική παρακολούθησή τους. Υπεύθυνος για τη λειτουργία του post covid είναι ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος covid του Νοσοκομείου Σερρών και νυν Δ/ντης της Παθολγικής Κλινικής Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Διαβάστε επίσης: