node_ergatikoH ΝΟΔΕ Σερρών της Ν.Δ. αφουγκράστηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Επίσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Νομού Σερρών πραγματοποίησαν μέλη της ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας. Την Τετάρτη 21/7 το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού ΚέντρουΝομού Σερρών κ. Άλκης Απιδόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Στάγκο Κωνσταντίνο και τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Ηλία Γερμανίδη . Στην συνάντηση παρευρίσκοντανκαι ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. ΕλευθέριοςΑβραμάκης και το μέλος του δ.σ. του Εργατικού Κέντρου κ. Λάμπρος Πολυχρόνης .

Τα μέλη του δ.σ. του Εργατικού Κέντρου Νομού Σερρών ενημέρωσαν τους επισκέπτες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νομού .

Άλκης Απιδόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου: «Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνανεσε μια εποχή δύσκολη…»

Αμέσως μετά την συνάντηση κάνοντας δηλώσεις ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Άλκης Απιδόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της ΝΟΔΕγια την επίσκεψη τους ,τα οποία όπως δήλωσε έδειξανενδιαφέρονκαι ενημερώθηκανγια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα για ταπροβλήματα που υπάρχουνστο νομό Σερρών και ζήτησε την βοήθειά τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να δοθεί μια πνοή ανάπτυξης στο τόπο « Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνανε σε μια εποχή δύσκολη ,που το εργατικό κίνημα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες με το μνημόνιο της Τρόικας ,τα οικονομικά ,τα θεσμικά και το ασφαλιστικόκαταλαβαίνεται ότι είμαστε σε μια δύσκολη εξέλιξη . Συζητάμε αυτά και παράλληλα ζητάμε ως εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ να πάρουν μια πρωτοβουλία γιατί ο νομός Σερρών στο ποσοστό ανεργίαςξεπερνά το 35% και σε αυτήτην κατεύθυνση να στηρίξουμε όλοι μαςτον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ,γιατί πάραπολλοί νέοι και από το νομό Σερρώνεγκαταλείπουν την χώρα αναζητώνταςεργασία στην Ευρώπη . Θα θέλαμε σε αυτό το πλαίσιο από την πλευρά της ΝΟΔΕ να μπορέσουν να δώσουν μια πνοή ανάπτυξης στο νομό ΣερρώνΣερρών γιατί έχει βαλτώσει . Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό ,τονίσαμε ακόμη ότι στο νομό Σερρών η οικοδομή είναι μεγάλο θέμα γιατί απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων και όλοι αυτοί είναι άνεργοι και θα είναι μακροχρόνιοι άνεργοι ,γιατί δεν υπάρχουν εργασίες .Σεόλα τα ζητήματα της ανάπτυξης και ταπροβλήματα που αντιμετωπίζουμε θέλουμε την ΝΟΔΕ να είναι αρωγός σε μια κατεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτικές για το μέλλον».

Κώστας Στάγκος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας: «Η ενημέρωση που μας έγινε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν πλήρης»

« Η ενημέρωση που μας έγινε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν πλήρης . Δύο θέματα που συζητήθηκανμου έκαναν αίσθηση ,το εργατικό κέντρο νομού Σερρών,ίσως πιο μπροστά από την λογική που υπήρχε παλιά ,εκτιμά ότιο τρόπος που μπορούμε να πάμε μπροστά είναι η ανάπτυξη ,η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πλούτου και το δεύτεροπου ειπώθηκε και είναι ένα ζήτημα, αυτό της ανεργίας . Είναι μεγάλο το ποσοστό ανεργίας στο νομό Σερρών και μάλιστα βλέπουμε ενώ παλιότερα εργάτες από τις ανατολικές χώρες να έρχονται για εύρεση εργασίας στο νομό Σερρών τώρα κινδυνεύουμε να δούμε οι Σερραίοι να πηγαίνουν στις χώρες αυτές αναζητώντας εργασία . Υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία το εργατικό κέντρο τα προσεγγίζει με την καλύτερη δυνατή προσοχή . Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς ,αφού έχουμε ακούσει σήμερα ,είναι στη συνέχεια να επανέλθουμε με προτάσεις που θαείναι σε μια λογική όλοι ως κοινωνία σερραϊκή να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες συνέργιες για θέματα που απασχολούν αυτή την εποχή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Στάγκος.

Ο κ. Στάγκος πρότεινε την διοργάνωση μιας διημερίδας που θα έχει ως θέματο εργασιακό και το ασφαλιστικό που απασχολεί όλους , με την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου ,του ΕΒΕΣ του επιχειρηματικού κόσμου ,και των κομμάτωνμε σκοπό το καλό των Σερραίων .

Αναφερόμενοι στην απόφαση του δ.σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας περί παγώματος δανείων αγοράς κατοικίας και επιδότησης ενοικίου τόσο ο κ. Απιδόπουλος όσο και ο κ. Στάγκος θεώρησαν απαράδεκτοι και τόνισαν πως πρέπει να δοθούν ερείσματαώστε οι εργασίες στο χώρο της οικοδομής να ξεκινήσουν –γιατί αυτό το διάστημα έχουν σταματήσει- για να δώσουν ανάπτυξη στο τόπο , γιατί στο συγκεκριμένο χώρο απασχολούνται πολλές ομάδες εργαζομένων ,οι οποίοι τώρα είναι άνεργοι.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 170 επισκέπτες