camping touzla

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι κατασκηνωτές.

Δήμος Παγγαίου: “Πρέπει να αδειάσει άμεσα”.

Έντονη διαμάχη μεταξύ δημοτικής Αρχής του Παγγαίου και κατασκηνωτών του κάμπινγκ στην Τούζλα, έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώροι οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και οι εγκαστάσεις στο κάμπινγκ. Οι κατασκηνωτές χαρακτηρίζουν αιφνίδιες τις ειδοποιήσεις που έλαβαν αλλά και την απόφαση της δημοτικής Αρχής, για ανακαίνιση του κάμπινγκ που συνπάγεται κλείσιμο για τη φετινή παραθεριστική περίοδο. Από την άλλη, ο υπεύθυνος του Δήμου για το κάμπινγκ δηλώνει ότι όλα έγιναν σύννομα και με στόχο την αισθητική βελτίωση της περιοχής, μέσω της παραχώρησης σε ιδιώτη. Πάντως, αυτή τη στιγμή και ενώ η παραθεριστική περίοδος οδεύει στην κορύφωσή της με τον Ιούλιο να βρίσκεται προ των πυλών, οι εγκαταστάσεις έχουν ξηλωθεί, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για κλοπές.

Καταγγελίες και διευκρινίσεις για το κάμπινγκ της Τούζλας

Αιφνιδιασμένοι από την απόφαση του Δήμου Παγγαίου να ανακαινίσει το κάμπινγκ της Τούζλας, δηλώνουν οι κατασκηνωτές, πολλοί από τους οποίους κάνουν τις διακοπές τους στο συγκεκριμένο χώρο, εδώ και πολλά χρόνια. Οι ειδοποιήσεις που έλαβαν πριν από μερικούς μήνες, τους γνωστοποιούσαν την απόφαση και τους καλούσαν να μαζέψουν τις σκηνές και τα τροχόσπιτά τους, για να αδειάσουν το χώρο.

Οι υποχρεώσεις του ιδιώτη

Όπως αναγράφεται ρητά στους όρους δημοπράτησης, “Ο μισθωτής υποχρεούται να καλύψει εξ ιδίων τις δαπάνες ανακατασκευής ή ανακαίνισης που αφορούν τον εσωτερικό καθώς και τον εξωτερικό χώρο και οι οποίες είναι δεσμευτικές για τον μισθωτή και περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση – ανακατασκευή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εγκυκλίους και τις διατάξεις του ΕΟΤ, καθώς και την κατασκευή 30 μόνιμων οικίσκων και 50 τροχήλατων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως κατασκηνωτικά μέσα. Όλες οι κατασκευές θα είναι προσαρμοσμένες στις απαιτούμενες από τον ΕΟΤ προδιαγραφές και με σύστημα ISO, έτσι ώστε να καταστεί το κάμπινγκ σύγχρονο και κατά προτίμηση οικολογικό. Όλες οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το θέρος του 2013. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των εργασιών δύναται να δοθεί παράταση κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Παγγαίου «ΠΑΓΓΑΙΟ Α.Ε» και σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών”.
Με απλά λόγια, πρόκειται για ριζική ανακαίνιση του κάμπινγκ που αποτελεί δημοτική έκταση, έως το καλοκαίρι του 2013.

Έντονες αντιδράσεις

Πολλοί από τους κατασκηνωτές αντιδρούν, επισημαίνοντας ότι η ειδοποίηση από τη δημοτική Αρχή έγινε ξαφνικά και χωρίς να αναγνωριστεί η δική τους πολυετής προσφορά στην περιοχή. Τονίζουν ότι οι περιουσίες τους έχουν λεηλατηθεί και καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί και κλοπές, ακόμη και προσωπικών αντικειμένων μέσα από τροχόσπιτα που κάποιοι διέρρηξαν.
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι σήμερα τους ζητούν να εγκαταλείψουν άμεσα τον χώρο, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχαν εισπράξει από τον Δήμο τη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί έως του χρόνου.

Η πλευρά του Δήμου

Από πλευράς του Δήμου Παγγαίου, ο Πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Ιορδάνης Μαυρίδης τονίζει ότι οι ειδοποιήσεις είχαν γίνει έγκαιρα και πρέπει άμεσα οι κατασκηνωτές να απομακρύνουν τις σκηνές και τα τροχόσπιτά τους, προκειμένου να εγκατασταθεί ο ιδιώτης που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του κάμπινγκ από το καλοκαίρι του 2013 και πρόκειται να επενδύσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, για να λειτουργήσει ο χώρος υποδειγματικά.
Μάλιστα, σημειώνει ότι ο χώρος σφραγίστηκε και κάποιοι έκοψαν τα σύρματα για να μπουν στο κάμπινγκ. Κατά συνέπεια, υποστηρίζει ο κ. Μαυρίδης, “όσοι βρίσκονται στο χώρο είναι παράνομοι. Τους καλώ να απομακρύνουν τα υπάρχοντά τους έως την επόμενη εβδομάδα”.

Διαβάστε επίσης: