kalaitzhs_mosxaΜε στόχο την ενίσχυση επιχειρηματικής συνεργασίας.
Ετοιμάζεται Σερραϊκή επιχειρηματική αποστολή.
Το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, από 16 έως 21 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού (Μ.Ι.Τ.Τ) στη Μόσχα, όπου πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων και επαφών , προετοιμάζοντας έτσι το «έδαφος» για τη διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το ΕΒΕΣ, τον προσεχή Μάιο από τις 16 έως 19 Μαΐου.
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ κατά την επίσκεψή του στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού Μ.Ι.Τ.Τ., όπου τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ελλάδα, και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών έδωσε βροντερό ΄΄παρών΄΄ προωθώντας το τουριστικό μας προϊόν στο stand που διατηρούσε στον ευρύτερο χώρο του περιπτέρου του ΕΟΤ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου, στην οποία ανέλυσε τις τουριστικές δυνατότητες του νομού μας. ΄΄Νιώθουμε πια έτοιμοι ως Σέρρες, κυρία Υπουργέ, να ανταποκριθούμε ως τουριστικός προορισμός στις επιθυμίες και επιλογές ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζής στην κ. Γκερέκου.

Το περίπτερο επισκέφτηκε και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, κ. Ιωάννης Μάρκου, ο οποίος αντήλλαξε με τον κ. Αντιπρόεδρο απόψεις για τις προοπτικές διείσδυσης σερραϊκών επιχειρήσεων στη Ρωσία και επίσκεψης Ρώσων τουριστών στις Σέρρες.
Σειρά επαφών είχε επίσης με το Διευθυντή του Επιμελητηρίου Μόσχας, κ. Yuri Azarov, εξετάζοντας τις προοπτικές συνεργασίας σερραϊκών και ρωσικών επιχειρήσεων, καθώς και το πλαίσιο εδραίωσης αυτής της συνεργασίας.
Σκοπός της επίσκεψης του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου ήταν να επισκεφτεί τα καταστήματα των Εταιριών ΜΖΚ BUTOVΟ, του ομίλου που είχε επισκεφτεί τις Σέρρες τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους των πολυκαταστημάτων από στελέχη και τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Nikolay Anatolevich, διερευνώντας έτσι τις δυνατότητες προώθησης και παρουσίασης των Σερραϊκών προϊόντων στην αγορά της Μόσχας μέσα από τα εν λόγω καταστήματα.
Ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΣ μετέβη στο Τambov, 480 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπου πραγματοποίησε επαφές με τον Πρόεδρο του εκεί Επιμελητηρίου, κ. Nikolai Kalinov, καθώς και με τον Αντινομάρχη Εξωτερικών Σχέσεων του Tambov, κ. Oleg Nikolaevich. Σκοπός αυτών των συναντήσεων ήταν η προετοιμασία της επικείμενης επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών στη Μόσχα στις 16-19 Μαΐου 2010 και η συμβολή τους στην επιτυχία της εν λόγω αποστολής.
Οι Επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα από 16-19 Μαΐου, παρακαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 23210 99726 (κα Τσιαρέα), το αργότερο έως 20 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: