serreslife

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για το LEADER, ανακοίνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.).
Σε δηλώσεις του στο «Ε.Β.», ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιάννης Καλογερούδης επεσήμανε ότι «η παράταση δόθηκε λόγω μιας καθυστέρησης που υπήρξε στον τομέα δικτύωσης των έργων. Επειδή όμως, δεν μπορούσε να δοθεί επιπλέον χρόνος μόνο στον συγκεκριμένο τομέα, η παράταση αφορά σε όλες τις προτάσεις».
Έτσι, οι δικαιούχοι μπορούν έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο της τέταρτης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοπικού προγράμματος LEADER που υλοποιείται στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Προσέγγιση LEADER».  
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερούδη, «με την παράταση δίνεται μια επιπρόσθετη ευκαιρία να υποβληθούν ακόμη περισσότερες προτάσεις». Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το έως τώρα ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος.


Το τεύχος της πρόσκλησης καθώς και το πλήρες υλικό που αφορά την προετοιμασία και υποβολή των επενδυτικών σχεδίων βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aneser.gr
Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται στα γραφεία της εταιρείας, Μεραρχίας 67, 1ος όροφος, Σέρρες, είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, με απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση υποβολής με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά θα πρέπει ο φάκελος της πρότασης να περιέλθει ομοίως μέχρι την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  και στα τηλέφωνα 2321064402 & 2321064403.

Οι τομείς

Τα υπομέτρα, δηλαδή οι τομείς δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, περιγράφονται στην πρόσκληση και σχετίζονται με την αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, τη στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων.
Πιο αναλυτικά, το πρώτο υπομέτρο αφορά στην αύξηση της αξίας γεωργικών προϊόντων.
Το δεύτερο αναφέρεται στις ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμούς βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και επιχειρήσεων ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση, καθώς και στη δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων.
Τέλος, το τρίτο υπομέτρο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία – περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης), υποδομών διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας, χώρων εστίασης και αναψυχής και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών και γευσιγνωσίας).

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 208 επισκέπτες