serreslife

Έντονο το ενδιαφέρον για το πρώτο Θεματικό Εργαστήρι

 

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε το Θεματικό Εργαστήριο, με κεντρικό θέμα Παρέμβαση για την απασχόληση στο Νομό Σερρών της Α.Σ «Σερραϊκή Γη» στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: “Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης” του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που διοργάνωσε την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (Α.Σ) «Σερραϊκη Γη».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η στοχευμένη ενημέρωση επιχειρήσεων για τα οφέλη των πρακτικών κοινωνικής ευθύνης καθώς και η προώθηση της συνεργασίας και της ευαισθητοποίησης επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων στα θέματα απασχόλησης και πολιτικών ένταξης στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ , κ. Μαυρομιχάλης Χρήστος. Συντονιστής του Α’ (πρωινού) και Β’ (απογευματινού) Κύκλου του Θεματικού Εργαστηρίου ήταν ο κ. Αραπάκης Γεώργιος, Διευθυντής του ΚΕΚ Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής Α.Σ. «Σερραϊκή Γη».

Τις εργασίες του θεματικού εργαστηρίου παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ, κ. Κοτσαμπάς Σωτήριος, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ για παροχή χρήσιμης ενημέρωσης προς τους επιχειρηματίες – μέλη της, όπως αυτή του συγκεκριμένου θεματικού εργαστηρίου σχετικά με τα Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες – μέλη της O.E.B.Ε.Σ.Σ, άνεργοι, ωφελούμενοι της δράσης «Σερραϊκή Γη» καθώς κι ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κος Μωυσιάδης Ιωάννης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγητές εκπρόσωποι φορέων και διακεκριμένων επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εξειδικευμένοι Επαγγελματικοί Σύμβουλοι με ειδίκευση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στην επιχειρηματικότητα, οι οποίοι ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής των πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αναλυτικότερα, οι ομιλητές και οι τίτλοι των εισηγήσεών τους παρατίθενται ακολούθως:

  • Γεώργιος Αραπάκης, Διευθυντής του ΚΕΚ Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής Α.Σ. «Σερραϊκη Γη»

 Σχέδιο «Σερραϊκη Γη» : «Παρουσίαση Δράσεων & Στόχων»

  • Dr Γεώργιος Πάσχος, τ. Καθηγητής Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας 

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Μια κρυμμένη επιχειρηματική αξία»

  • Μπαλίτης Ιωάννης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ν.Σερρών – Επιχειρηματίας

«Επιχειρηματικότητα στο καιρό της Κρίσης»

  • Γιάννης Μουρατίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Στέλεχος Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

 «Η σημασία της καινοτομίας στις νέες επιχειρήσεις»

  • Νικόλαος Παλάζης, Πρόεδρος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών

«Δράσεις Ασφαλιστικής Βιομηχανίας και οι ωφέλειες τους προς την κοινωνία»

  • Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ, Μέλος Δ.Σ ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε

«Η εξωστρέφεια ως προυπόθεση της παραγωγικής ανάπτυξης και τα ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία»

  • Δημήτρης Τσιλιακούδης, Χημικός, Γεν. Διευθυντής Μύλοι Καπλανίδη Α.Ε

 «Μύλοι Καπλανίδη Α.Ε  &  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»

               Ιδιαιτέρως μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή του κοινού και στους δύο κύκλους του Θεματικού Εργαστηρίου, ενώ καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον με στοιχεία άμεσης διαδραστικότητας. Τέλος σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγήθηκε επίσημη Βεβαίωση Συμμετοχής.

Το έντονο ενδιαφέρον που σημειώθηκε αποτελεί αδιαμφισβήτητα το εφαλτήριο για τη διοργάνωση ενός δεύτερου Θεματικού Εργαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 365 επισκέπτες