serreslife

Την προσοχή των Σερραίων εμπόρων στην τήρηση της νομιμότητας κατά την περίοδο των εκπτώσεων εφιστά ο Εμπορικός Σύλλογος, καθώς ήδη έχουν γίνει εκφραστεί κάποια παράπονα από καταναλωτές και μετά τις πρώτες συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ακολουθούν τα πρόστιμα που είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά»!
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Αθανάσιο Ματάκο, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων και για τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, η υπηρεσία δεν έχει δεχθεί καταγγελίες από καταναλωτές, αλλά παράπονα έχουν κάνει στην ΕΠΚΑΣ (Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών). Γι’ αυτό και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας, η Διεύθυνση Ανάπτυξης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΠΚΑΣ και του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε η κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενημερώσει για μία ακόμη φορά η μεν τους καταναλωτές, η δε τους εμπόρους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

«Θα επιβληθούν κυρώσεις»

 Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σερραίους εμπόρους για το θέμα της τήρησης των διατάξεων που διέπουν την εκπτωτική περίοδο που διανύουμε.
Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σερραίους εμπόρους για τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης- Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών για την μη τήρηση κάποιων διατάξεων, η οποία απλά προχώρησε σε συστάσεις.
Σε ενδεχόμενο επόμενου ελέγχου θα επιβληθούν κυρώσεις οι οποίες είναι πολύ αυστηρές και τα πρόστιμα εξοντωτικά.
Σε κάποιες διατάξεις το ελάχιστο πρόστιμο είναι 5.000€ και σε ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους εκπτώσεις το ελάχιστο πρόστιμο είναι 10.000€.
Εμείς προτρέπουμε τους Σερραίους εμπόρους να τηρήσουν τα βασικά που είναι:

  1. Διπλή αναγραφή των τιμών (παλαιά και νέα )

  2. Ποσοστό έκπτωσης (χωρίς να είναι υποχρεωτικό)

  3. Τήρηση των αναγραφόμενων τιμών στο ταμείο.

Αν τηρηθούν αυτά που προτείνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, όπως άλλωστε το έχουν αποδείξει οι Σερραϊκές αγορές όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε καλές δουλειές και καλές πωλήσεις».

 Β.Α.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 214 επισκέπτες