Το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου “Ερωτό-κυκλοι“, θα παρουσιαστεί από το δεκαμελές «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών στην Αμφίπολη.

Θα δοθούν δυο παραστάσεις την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης, στις 9 το βράδυ.

Το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι» είναι ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που ξεκινά από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, συναντά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, παραδοσιακές μεσογειακές μουσικές δραματοποιημένες, και φτάνει στο «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη Αερόπουλου. Τρεις ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου και κίνησης. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χορικά, ποίηση θεάτρου, σκηνική δράση. Ένα κράμα Ανατολής και Δύσης, με συνείδηση καταγωγής και ελεύθερη βούληση.

Οι «Ερωτό-κυκλοι» δεν είναι αμιγώς μουσικοί αφού συμπεριλαμβάνουν σκηνική δράση, χορικά, ποίηση και κίνηση, ενώ η ζωντανή μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Η κρητική λύρα, το λαούτο, η κιθάρα, το κρητικό λαούτο, το πιάνο και τα κρουστά παίζουν ζωντανά στη σκηνή, συναντιούνται με τις φωνές των τραγουδιστών-υποκριτών και συνυπάρχουν με μουσική γραμμένη και επεξεργασμένη στο στούντιο.

Ερωτόκριτος – «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» – Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας: τρεις ομόκεντροι κύκλοι που δημιουργούν την παράσταση «Ερωτό-κυκλοι» για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Από το «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Κίνηση – Σύνθεση μουσικής – Συγγραφή έργου – Διασκευή: Λευτέρης Αερόπουλος

Σκηνογραφία – Τεχνική επιμέλεια: Γιάννης Φτερούγας

Κοστούμια: Ευαγγελία Αφείδου

Φωτισμοί: Λευτέρης Ελευθεριάδης

Βοηθός σκηνοθέτη – Υπεύθυνη συνόλων: Αλεξάνδρα Καραθανάση

Εγγραφή μουσικής – Studio – Ηχοληψία: Γιάννης Πετρακόγιαννης

Παραγωγή: Μουσικό Εργαστήρι Σερρών

Διεύθυνση παραγωγής: Μυρτώ Αεροπούλου

Διανομή

Σολίστ – Κορυφαία του Χορού – πιάνο – κρουστά: Αλεξάνδρα Καραθανάση

Αρετούσα – Εξάρχουσα – διαλογικά μέρη – πιάνο – κρουστά: Μυρτώ Αεροπούλου

Ρήγας – Έξαρχων – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Δημήτρης Ναζηρίδης

Νένα – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Ευαγγελία Αφείδου

Φωνητικά – διαλογικά μέρη: Κωνσταντίνα Ευστρατίου

serreslife

Διαβάστε επίσης: