Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Σ.Β.Α.Κ. με σκοπό την παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης της κινητικότητας - καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Ευαγόρας Παλληκαρίδης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας – Πανεπιστημιούπολη Σερρών (πρώην ΤΕΙ), την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων που δημιουργείται στο πλαίσιο του Σ.Β.Α.Κ., εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Κοινωνικής Υπηρεσίας και Ανάπτυξης Σπύρος Μισιρλής, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Σερρών και απεύθυνε εκ μέρους του σχετικό χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών & Πολιτική Προστασίας Νυκτοπάτης Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας Πάνου Σωτηρία, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καρακολίδης Παναγιώτης, o Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Τουρτούρας Γιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατιρτζόγλου Βασίλειος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», Ηλίας Γκότσης, η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων», Αριάδνη Παπαφωτίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΥΠΟΜΕΔΙ και Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Ιωάννης Χατζόπουλος, εκπρόσωποι του Διεθνούς Πανεπιστημίου και του Α.Π.Θ. - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ιωάννης Πολίτης, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του ΚΤΕΑΛ Σερρών, εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη της διατμηματικής και διεπιστημονικής ομάδας εργασίας Σ.Β.Α.Κ., μέλη της ομάδας μελέτης του Αναδόχου, καθώς και πολίτες.

Αρχικά η επιβλέπουσα του Σ.Β.Α.Κ. Δρ. Φωτεινή Μίκικη, υπάλληλος του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας του Δήμου Σερρών, εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια των Σ.Β.Α.Κ. και αφού τους ανέλυσε τα έως τώρα πεπραγμένα του Σχεδίου, τόνισε την αξία των συμμετοχικών διαδικασιών που αυτά προάγουν, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο σκοπό και τη σημασία της σημερινής εκδήλωσης.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των μελών του αναδόχου μελετητικού σχήματος, οι οποίοι παρουσίασαν ενδελεχώς τα ευρήματα από την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν τόσο τα αποτελέσματα ερευνών κινητικότητας και χαρακτηριστικών των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολίτες, όσο και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης μέτρων ήπιας κυκλοφορίας που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην πόλη των Σερρών. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια διαχείρισης της κινητικότητας από τα οποία θα προκύψει η στρατηγική κατεύθυνση που θα πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό του συστήματος κινητικότητας και θα αποτελέσουν τον οδηγό για την προώθηση και εφαρμογή νέων μέτρων και υποδομών.

Ακολούθησε συζήτηση, ενώ στους παρευρισκόμενους δόθηκε η ευκαιρία μέσω ειδικού εντύπου να καταγράψουν τις δικές τους σκέψεις σχετικά με το ποιο από τα εναλλακτικά σενάρια θεωρούν βέλτιστο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Φανή Ασπογαλή.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 256 επισκέπτες