Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Σερρών και Αγίας Νάπας, όπως είναι γνωστό από το 2017 πραγματοποιούνται ανταλλαγές επισκέψεων κάθε χρόνο μεταξύ των Δημάρχων Αγίας Νάπας και Σερρών.

Τον Απρίλιο του 2019 ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου του, την πόλη των Σερρών και τώρα ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλα, επισκεφτηκαν το Δήμο Αγίας Νάπας για τον τετραήμερο εορτασμό του κατακλυσμού, ψαριού και του 7ου φεστιβάλ Νερού από 15 έως 18 Ιουνίου 2019.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο για την πρόσκλησή του και διαβεβαίωσε ότι η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα συνεχίσει να εργάζεται για την προσέγγιση των δύο κοινωνιών.
Από το γραφείο τύπου

Συνημμένα ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ 2019 ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Σεβασμιότατε……..
Κύριε Έντιμε Υπουργέ
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε της Αγίας Νάπας Κύπρου
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αξιότιμοι εκπρόσωποι Αρχών και φορέων
Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Κύπριοι, δημότες της Αγίας Νάπας
«Ο μεγαλύτερος ήλιος από τη μια μεριά
κι από την άλλη το νέο φεγγάρι
απόμακρα στη μνήμη…..
Ανάμεσό τους χάσμα της αστερωμένης νύχτας,
κατακλυσμός της ζωής»

Με αυτό το μικρό απόσπασμα από το «Θερινό Ηλιοστάσι», του βραβευμένου Ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη σας καλησπερίζω. Του ποιητή που -όπως γνωρίζετε- αγάπησε τόσο πολύ την Κύπρο και αφιέρωσε σημαντικά ποιήματά του μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν και αυτά που αναφέρονται στην πόλη σας, στην Αγία Νάπα

Γι’ αυτόν τον ποιητικό αλλά και τον πραγματικό κατακλυσμό ζωής στην πόλη σας, βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα- μετά από πρόσκλησή του φίλου και Δημάρχου σας κυρίου Γιάννη Καρούζου, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο καθημερινότητας κυρία Σταυρούλα Αγιαννίδου, προκειμένου να συνεορτάσουμε τον πολλαπλό συμβολισμό θρησκευτικότητας, πολιτισμού και παραδόσεων των αγιασμένων νερών της πόλης σας. Να συμμετάσχουμε στον 4ήμερο εορτασμό του Κατακλυσμού, Ψαριού και του 7ου Φεστιβάλ Νερού του Δήμου σας. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, όπως επίσης και για την ευκαιρία που μου δίνετε ν’ απευθυνθώ σε όλους τους παριστάμενους, και να μεταφέρω τους χαιρετισμούς των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων Σερραίων συμπολιτών μου.

Η ομορφιά της Αγίας Νάπας , η θαλασσινή ιδιαιτερότητα του αλμυρού υγρού στοιχείου που αγκαλιάζει την πόλη σας, είναι ασυναγώνιστη. Σε όλο της το μεγαλείο η θαλασσινή γλαυκή γοητεία, η γραφικότητα του λιμανιού με τις μαγευτικές βαρκάδες και τα μαγαζάκια, οι χρυσές παραλίες σας, προσδίδουν στην πόλη σας μοναδική φυσική αίγλη και αρχοντιά. Είχα τη χαρά να επισκεφθώ και να γνωρίσω όχι μόνο τις φυσικές αυτές ομορφιές, αλλά επίσης: το δημοτικό Μουσείο θαλάσσιας ζωής, την εκκλησία όπως και το μοναστήρι της Αγίας Νάπας, το Δημοτικό Μουσείο Θάλασσας, το Μεσαιωνικό υδραγωγείο, τους τάφους της Μακρονήσου, το σπήλαιο παλαιοντολογικών ευρημάτων, τις θαλασσινές σπηλιές, το αγροτόσπιτο, το μνημείο του ψαρά, και τόσα άλλα.
Πριν από τρία χρόνια, το έτος 2017, πραγματοποιήσαμε με τον Δήμαρχο κύριο Καρούζο, την επίσημη αδελφοποίηση των Δήμων μας, των πόλεών μας. Στο πλαίσιο αυτής της αδελφοποίησης και της σημερινής μου παρουσίας στην πόλη σας, απευθύνω εγκάρδιο κάλεσμα σε όλους τους Κυπρίους και ιδιαίτερα στους δημότες της Αγίας Νάπας, να επισκεφθούν την πόλη και το νομό Σερρών. Αυτή την εποχή η ευνοημένη στεριανή σερραϊκή γη μας, είναι πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τ’ αρώματα της φύσης. Ο καταπράσινος κάμπος, η πλούσια βλάστηση, τα δάση μας, οι λίμνες, τα ποτάμια, οι πηγές, οι καταρράκτες και ακροθαλασσιές μας, σμίγουν με την ιστορία και τα ιερά μνημεία μας και μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη. Σας καλούν να έλθετε, να τα γνωρίσετε και να χαρείτε τη σερραϊκή μακεδονική φιλοξενία.
Μπορεί κύριε Δήμαρχε, και αγαπητοί δημότες της Αγίας Νάπας, μετά από δύο συνεχόμενες θητείες μου να μην ανανέωσα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σερρών, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η αδελφοποίηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την προσέγγιση των κοινωνιών μας. Οι πολλαπλές προοπτικές συνεργασίας και δεσμών φιλίας και αδελφοσύνης που διανοίξαμε με τον εξαίρετο Δήμαρχό σας, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις αμοιβαίες δυνατότητες αναπτυξιακής συνεισφοράς στους συμπολίτες μας. Ανεξάρτητα δε από αυτό, προσωπικά ο ίδιος, θα συνεχίσω να είμαι κοντά σας, φίλος επιστήθιος και αδελφός σας, αφού έτσι αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου.
Με τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, εύχομαι κάθε επιτυχία στο πρόγραμμα των μουσικών, χορευτικών και άλλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της θρησκευτικής και λαϊκής παράδοσης του Κατακλυσμού, του Ψαριού και του Νερού. Θα κλείσω με έναν στίχο του ποιητή Σεφέρη «…το βλέπω εδώ το φως του ήλιου• το χρυσό δίχτυ όπου τα πράγματα σπαρταρούν σαν τα ψάρια που ένας μεγάλος άγγελος τραβά μαζί με τα δίχτυα των ψαράδων».
Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 307 επισκέπτες