Την επιχορήγηση των δημοτικών και βρεφονηπιακών σταθμών με το ποσό των 580.000ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών,ανακοίνωσαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ( Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού) του Δήμου Σερρών κ. Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιχορηγεί τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, με σκοπό να προσαρμοστούν οι λειτουργούντες δημοτικοί βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αδειοδοτηθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του π. δ. 99/2017.
Μέσω του προγράμματος αυτού ο ΟΠΑΚΠΑ θα εισπράξει το ποσό των 580.000ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αναβάθμιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών για την προσαρμογή τους στις νέες προδιαγραφές.

“Αποτελεί μεγάλη επιτυχία του ΟΠΑΚΠΑ και του Προέδρου του κ. Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη η ως άνω επιχορήγηση του Οργανισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών με 580.000ευρώ, με αποτέλεσμα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΠΑΚΠΑ να διαβιούν στο ιδανικό περιβάλλον” , δήλωσε με ικανοποίηση ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης τόνισε, ότι ο Δήμος Σερρών και ο ΟΠΑΚΠΑ κατόρθωσαν να πάρουν την μεγαλύτερη δυνατή επιχορήγηση για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: