Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία φωνή, που έκλαιγε κι έλεγε σπαρακτικά: «Μαμά, τράκαρα κι έσπασα το πόδι μου».

Για λίγο απλώθηκε σιωπή. Σε κλάσματα δευτερολέπτου ζυγίστηκαν οι πιθανότητες της αλήθειας της είδησης και η απάντηση δεν άφησε περιθώρια στην όποια συνέχιση της κουβέντας. «Πάρε τηλέφωνο την Αστυνομία κι όλα θα πάνε καλά!»

Το τηλεφώνημα αυτό, έγινε σε πρόσωπο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος πριν από λίγες ημέρες. Υποψιασμένη από παρόμοια συμβάντα, η δέκτης του τηλεφωνήματος αντέδρασε αστραπιαία κόβοντας τον επίδοξο απατεώνα.

Ύστερα από την πρώτη ταραχή κάποιες σκέψεις μου ζύγισαν τις επιδιώξεις αυτών των ανθρώπων. Ενώ η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ η πανδημία αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, ενώ ο φόβος για την πιθανότητα νόσησης έχει μπει στο μυαλό όλων μας, την ίδια ώρα κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να επινοούν τρόπους εξαπάτησης.

Παρόμοια περιστατικά με τηλεφωνικές απάτες έχουμε ακούσει στο παρελθόν πολλές φορές. Εκείνο, που εντυπωσιάζει είναι ότι οι επιτήδειοι και γενικώς οι απατεώνες δεν έχουν αναστολές. Δρουν σε κάθε κατάσταση, γιατί δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι σε κάθε τέτοια τηλεφωνική κλήση και δύσπιστοι σε κάθε τέτοια είδηση. Οι κλέφτες, οι επιτήδειοι και οι απατεώνες δρουν «επί παντός καιρού». ΠΡΟΣΟΧΗ !

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 146 επισκέπτες