Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτη(04/03/2020) , όταν εξαιτίας της έντονης νεροποντής και των δυνατών ανέμων σε πολλά σημεία του κέντρου της πόλης των Σερρών σχηματίστηκαν λίμνες και μοιραία πλημμύρισαν καταστήματα.


Το μεγαλύτερο, ίσως, πρόβλημα προέκυψε στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και 29ης Ιουνίου. Ο όγκος των υδάτων που συγκεντρώθηκε στο σημείο ήταν τέτοιος, που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να διασχίσουν το δρόμο πεζή οι πολίτες, ενώ και τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες.




Τα «βουλωμένα» φρεάτια δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν το πολύ και ορμητικό νερό και κάτοικοι και ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν με σκούπες, φαράσια και κάθε άλλο χρήσιμο μέσο να «σπρώξουν» τα νερά προς τους υπονόμους και πάντως να τα απομακρύνουν από τα μαγαζιά τους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν αποφεύχθηκε και εύλογα προ στιγμήν επικράτησε ένταση, ακόμη και φραστικά επεισόδια, που πάντως (και ευτυχώς) δεν πήραν έκταση.




Πολλά τα παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή για τα «σκεπασμένα» και τα καλυμμένα με κάθε λογής σκουπίδια φρεάτια και εκνευρισμός για τις ζημίες που προκλήθηκαν σε μαγαζιά, καταστήματα και επιχειρήσεις της εν λόγω περιοχής.

Οι φωτογραφίες είναι δηλωτικές του τι επικράτησε λίγο νωρίτερα στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και 29ης Ιουνίου.











Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: