Μια πολύ επιτυχημένη τοποθέτηση έκανε η ηθοποιός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους σχετικά με τις ακυρώσεις της Αποκριάς όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω

Τα κλαμπ, τα καφέ, τα μπουζούκια παραμένουν ανοιχτά. Στον ιδιωτικό χώρο ο ιός μπορεί να διασπείρεται ανενόχλητος. Ο ιδιωτικός χώρος που για το τσιγάρο δεν ήταν ιδιωτικός και ελέγχθηκε μέχρι αηδίας με πρόφαση την δημόσια υγεία, για τον κορονοιό παραμένει ιδιωτικός κι εκεί μασκαρευτείτε, φτύστε, βήξτε όσο θέλετε.
Αντίθετα οι power rangers της δημόσιας υγείας εντοπίζουν τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού στις πλατείες, τις κολομπίνες που περιφέρονται στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, στη λαγάνα και τον ταραμά που θα φάτε στην ύπαιθρο.
Το παγκόσμιο κοπάδι εκπαιδεύεται.
Δεν ξέρω αν οι ανόητοι κρύβονται πίσω από τα πονηρά σχέδια ή τα πονηρά σχέδια πίσω από τους ανόητους.
Δεν ξέρω επίσης το dead line της απαγόρευσης. Στα 4 κρούσματα κλείσανε οι δημόσιοι χώροι. Στα 12; Στα 40;
Λυπάμαι τα παιδιά που μας εμπιστεύονται γιατί είμαστε μεγάλοι.
Λίγη σοβαρότητα;
Θα βήξω προσέξτε. Καλά.
Θα φοβηθώ να μην τους εκνευρίσω.
Θα προφητέψω. Μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε.
Αλληλούια. #coronavirus #COVID19

Νέα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

- Να σας ενημερώσουμε πως ύστερα από εντολή Δημάρχου οι παραστάσεις - εκδηλώσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών από τις 19.00μ.μ της Παρασκευής 28/2/20 μέχρι την Τρίτη 3/3/20 ματαιώνονται μέσα στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού

- έρχεται η πρεμιέρα της πολυσυζητημένης παράστασης  Ο Θείος Βάνιας του ΆντονΤσέχωφ που κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου 2020 Ώρα: 21.15 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (Υπόλοιπες παραστάσεις: 8, 13, 14, 15, 20, 21 & 22 Μαρτίου 2020) ενώ μετά το Πάσχα θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα

Λίγα λόγια για το έργο

Η υπόθεση του έργου, το οποίο είναι δομημένο σε τέσσερις πράξεις, εκτυλίσσεται στην επαρχιακή Ρωσία.

Ο συνταξιούχος καθηγητής Σερεμπριακόφ και η νεαρή σύζυγός του Γελένα φτάνουν στο απομακρυσμένο κτήμα τους στη ρωσική επαρχία, το οποίο φροντίζει ο Βάνια και η ανιψιά του η Σόνια, μια στερημένη εργατική κοπέλα, που αγαπά κρυφά τον γοητευτικό και παρηκμασμένο γιατρό Αστρώβ και η ψευτοδιανοούμενη πεθερά του Μαρία Βασίλιεβνα. Η παρουσία τους διαταράσσει τη ζωή των ανθρώπων εκεί, ενοχλώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες και φέρνοντας χαμένα όνειρα, ανολοκλήρωτους έρωτες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες στην επιφάνεια.

Η πλήξη και τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε παρακμή οδηγούν το δράμα της συμβίωσης όλων αυτών των ανθρώπων στην κορύφωσή του και τη θλιβερή του λύση, που αποκαθιστά τις ισορροπίες αλλά δεν οδηγεί στην ανθρώπινη ευτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ένκε Φεζολλάρι
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Λειβαδάς
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Σκαφτούρα
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Λυντζέρης
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Κάτια Σωτηρίου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Τσακίρης, Σπύρος Σαραφιανός, Μπάμπης Χατζηδάκης, Αστερόπη Χαριτίδου, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Αστέρης Πολυχρονίδης, Μπάμπης Παυλίδης κ.ά.

Διαβάστε επίσης: