serreslife

Ακόμα μια μαύρη σελίδα γράφτηκε στην ιστορία του Πανσερραϊκού με τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας στη Γ εθνική κατηγορία μετά το 1-1 την Τετάρτη 16/5 κόντρα στην Παναχαϊκή για την 32η αγωνιστική της Football league.

Τρία χρόνια μετά την άνοδο στη B Εθνική η ομάδα επιστρέφει εκεί που βρέθηκε μετά το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη αλλά αυτή τη φορά σε χειρότερη κατάσταση. Απαξιωμένη από όλους, με γεγονότα που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα το κύρος και το γόητρο της ομάδας, με χρέη σε δημόσιο και ιδιώτες, με το θέμα του Στέβιτς να την καταπλακώνει, με άδεια γραφεία, με το σύλλογο να μην καταθέτει σήμερα φάκελο για το δεύτερο στάδιο της επιτήρησης (κι ενώ έχει κοπεί από το πρώτο), με παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους απλήρωτους εδώ και μήνες, με μια «μάχη» μεταξύ χρηματοδότη (μέχρι το Δεκέμβριο) με  κάποιους από τους μετόχους και με τη μία πλευρά (του χρηματοδότη) να διοχετεύει ότι θα βγούνε πολλά στον αέρα που θα προκαλέσουν πάταγο, να γίνεται έρανος για να πάρουν κάποια χρήματα όσοι είναι στην ομάδα, να διαπομπεύεται η ομάδα σε τηλεοπτικές αθηναϊκές εκπομπές (ο Καλαϊτζίδης στη Δίκη είπε ότι ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας κάνει έρανο στις καφετέριες) και κοντά σε όλα αυτά η εικόνα στις εξέδρες να είναι απογοητευτική αφού οι Σερραίοι βλέποντας όλα τα παραπάνω γύρισαν την πλάτη στην ομάδα. Αλήθεια, υπάρχει πιο κάτω από αυτό; Και μάλιστα όλα αυτά πριν τα γενέθλια της ομάδας που συμπληρώνει φέτος 54 χρόνια ιστορίας. Αυτό που εύχονται όλοι είναι ο Ερασιτέχνης να κάνει μετά τις 28 Μαΐου (που θα ξαναπάρει και πάλι στα χέρια του το σωματείο) την κατάλληλη επιλογή για αυτόν που θα αναλάβει την ομάδα στη Γ εθνική. Αυτόν που θα αναλάβει το βαρύ φορτίου αλλά και το ιστορικό χρέος να ξαναδώσει στον Πανσερραϊκό την χαμένη του αίγλη. Όσο για αυτούς που έφτασαν την ομάδα σε αυτή την κατάντια, θα τους κρίνει η ιστορία αλλά αποδείχθηκε ότι ένας  Πανσερραϊκός που είχε προέδρους όπως ο Ευάγγελος Χατζηαθανασιάδης , ο Γιώργος Οικονόμου, ο Σπύρος Κούτλας και ο Πέτρος Θεοδωρίδης χρειάζεται παράγοντες ιδίου διαμετρήματος που να μπορούν να τον εκπροσωπούν επάξια, χωρίς υπεροψία και με σεβασμό στην μεγάλη ιστορία του.

Τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και μια μικρή παράταση ζωής έχασε ο Πανσερραϊκός στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τάσος Κρητικός έχασε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο ποδοσφαιριστής που είχε μπει στο στόχαστρο των φιλάθλων όταν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου είχε πετάξει τη φανέλα του κατά τη διάρκεια της αλλαγής του αλλά χειροκροτήθηκε σε άλλα παιχνίδια (κάτι που δύσκολα θα το συναντούσε σε άλλες ομάδες) κέρδισε πέναλτι όταν μετά από σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε το χέρι του Σωτηράκου. Ο Λαρισαίος αφού πρώτα άρπαξε τη μπάλα από τα χέρια του Ενομό, εκτέλεσε με το χειρότερο τρόπο το πέναλτι (έστειλε ψηλά πάνω από τα δοκάρια την μπάλα) έμεινε το 1-1 και σε συνάρτηση με τις νίκες Αναγέννησης Καρδίτσας και Αιγινιακού έφερε τον μαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας.

Μετά την απώλεια του πέναλτι ήταν απαρηγόρητος αλλά μπήκε για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των φιλάθλων που τον αποδοκίμασαν την ίδια ώρα που συμπαίκτες του τον παρηγορούσαν. Πάντως ο Πέτρος Στοΐλας τον κάλυψε στη συνέντευξη τύπου υπογραμμίζοντας ότι από την αρχή του αγώνα είχε εντολή να εκτελέσει  αυτός αν κέρδιζε πέναλτι η ομάδα του.

Μόνο κέρδος οι μικροί

Μέσα από τις γκρίζες εικόνες του φετινού Πανσερραϊκού ξεχωρίζουν τα νέα παιδιά που μπορούν να αποτελέσουν το αύριο του συλλόγου και κίνητρο για τα ταλέντα του Νομού. Η χρησιμοποίηση των νέων παιδιών πιστώνεται στον Πέτρο Στοΐλα που έδωσε φανέλα βασικού στον 18χρονο Στέφανο Πέτρου και στον 17χρονο Κυριάκο Γιαξή σε μια ενδεκάδα που είχε μέσο όρο ηλικίας τα 21,9 χρόνια και στο δεύτερο ημίχρονο τα 21,1 χρόνια.

Ο Στέφανος Πέτρου τον δικαίωσε πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα με το αριστερό (αν και είναι βασικά δεξιοπόδαρος) απέναντι στον 44χρονο Κώστα Χαλκιά που τον είχε αφίσα στο δωμάτιο του.

Το 1-0 για τα «λιοντάρια» έγινε στο 19ο από τον Στέφανο Πέτρου, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 38ο με τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο κι έμειναν με δέκα παίκτες στο 40ο μετά την αποβολή του Αποστολόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κώστας Δούμτσιος θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 45ο αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κώστα Χαλκιά όπως και ο Κρητικός με το χαμένο πέναλτι στο 95ο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.ΣΤΟΪΛΑΣ): Πολίτης, Αναστασόπουλος, Ποζατζίδης, Σιάκκας(46΄ Ρούσσος), Τσελεπίδης, Ναζίμ, Γιαξής(78΄ Στέβιτς), Κρητικός, Πέτρου(69΄ Πόζογλου), Δούμτσος, Εν’Νομό

Στον πάγκο: Πορής, Γουάλεϊ, Μακούσης, Τσαμούρης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ(Σ.ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ): Χαλκιάς, Πολίμος, Αργυρόπουλος(59΄ Μωραϊτης), Σωτηράκος, Πλέγας, Αποστολόπουλος, Πολυχρόνης, Λουμπαρδέας Μουστακόπουλος(83΄ Κωνσταντακόπουλος), Κυνηγόπουλος, Αντωνακόπουλος(65΄ Ντάσιος)

Στον πάγκο: Σούλης, Μαστραντωνάκης, Μπαμπούνης, Μπουτζίκος

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) Βοηθοί: Λαζαρής (Καβάλας), Νταβέλας (Μακεδονίας) 4ος: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Σιάκκας-Σωτηράκος, Αποστολόπουλος, Μουστακόπουλος, Πλέγας, Κωνσταντακόπουλος Κόκκινες: Αποστολόπουλο

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...