serreslife

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά από δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες πέτυχε ο Πανσερραϊκός που κέρδισε το Σάββατο με σκορ 3-0 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη για την 31η αγωνιστική της Football league.

Μια νίκη που αποκτά τεράστιες διαστάσεις αν αναλογιστούμε τις συνθήκες με τις οποίες αγωνίστηκε ο Πανσερραϊκός σε αυτό το παιχνίδι.  Ένας Πανσερραϊκός που κανένας δεν ήξερε αν θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο, πολλοί ήταν αυτοί που επέμεναν να μην πάει για οικονομικούς λόγους, με μια ομάδα που πήγε στην Κρήτη με τον προπονητή Πέτρο Στοΐλα, τον γυμναστή Γιάννη Κόκκινο, τον φροντιστή Άρη Μπιντανάκη και δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές  ή καλύτερα δεκατέσσερα «λιοντάρια» που αν και απλήρωτα, ταλαιπωρημένα από ένα απίστευτο ταξίδι, χωρίς άνθρωπο της διοίκησης (αλήθεια ποιας διοίκησης;) και με μόνο… δύο ηρωικούς φιλάθλους στο πλευρό τους (ίσως και με λίγους τηλεθεατές αφού οι Σερραίοι γύρισαν την πλάτη στην ομάδα και κάποιοι ταξίδευαν για τον τελικό του κυπέλλου την ώρα του αγώνα) αυτοί οι λίγοι απέδειξαν ότι είναι «λιοντάρια» και στη ψυχή και στο σώμα.

Η νίκη ανήκει μόνο σε αυτούς, στον Πέτρο, στον Γιάννη, στον Άρη και τα παιδιά που πέρασαν τόσα αλλά τίμησαν την ιστορική φανέλα. Ένα μερίδιο έχουν και αυτοί οι λίγοι που επέμεναν να ταξιδέψει η ομάδα στην Κρήτη, με πρώτο και καλύτερο τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών ήταν αυτός που πίεσε να αγωνιστεί ο Πανσερραϊκός σε αυτό το παιχνίδι, στον ερασιτέχνη, στους φίλους της ομάδας και στους παλαιμάχους που συγκέντρωσαν τα χρήματα.

Μια μέρα που θα γραφόταν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, γράφτηκε μια σελίδα για 19 παλληκάρια που σήκωσαν στον… Ψηλορείτη την κόκκινη σημαία!!!!

Στα αγωνιστικά ο  Πέτρος Στοΐλας έστησε μαεστρικά την ομάδα στο γήπεδο, διάβασε πολύ καλά τον αντίπαλο και απέδειξε ότι ο Πανσερραϊκός φέτος κέρδισε έναν προπονητή που είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα και μπορεί να γίνει ο αρχιτέκτονας σε αυτό που θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Ο Εργοτέλης είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά οι «κόκκινοι» κατάφεραν με τις τέσσερις τελικές τους να πετύχουν τρία όμορφα γκολ και να πάρουν μια δίκαιη και παλικαρίσια νίκη.

Μάλιστα ο Πανσερραϊκός είχε να πανηγυρίσει νίκη μακρυά από το γήπεδο του από τις 12 Μαρτίου 2017 όταν είχαν κερδίσει 1-0 στα Χανιά με γκολ του Δημήτρη Γκούρτσα. Από αυτούς που έπαιξαν σήμερα, είχαν αγωνιστεί τότε οι Σιάκκας, Στέβιτς και Τσελεπίδης.

Το φιλμ του αγώνα:

8ο  Μετά από πάσα του Σταματάκου, ο Τσέλιος πλάσαρε από τη γραμμή της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

13ο Σουτ του Έφορντ από κοντά η μπάλα ψηλά άουτ.

15ο  Κεφαλιά του Τσέλιο,  Άντμαν μπλόκαρε τη μπάλα.

18ο  Μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας, ο Τσέλιος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή ο Ισραηλινός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού σε σωστή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.

32ο ΓΚΟΛ! 0-1! Ωραία αντεπίθεση του Πανσερραϊκού, ο Εν’Νομό πάσαρε αριστερά στον Κώστα Δούμτσο, αυτός έκανε εξαιρετική σέντρα, ο Κατσιμήτρος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Ντέιβιντ Ναζίμ και με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τα «λιοντάρια».

35ο  Ωραία μπαλιά για τον Κρητικό που κοντρόλαρε τη μπάλα, αλλά πιεζόμενος δεν κατάφερε να κάνει το καλύτερο σουτ.49ο  ΓΚΟΛ! 0-2! Εξαιρετική κίνηση του Αναστασόπουλου και μπαλιά προς τον Κώστα Δούμτσιο, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ μεγάλου σκόρερ νίκησε τον Κατσιμήτρο κι έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

51ο Κοντινό πλασέ του Μπουτσάκη η μπάλα πέρασε άουτ!

73ο ΓΚΟΛ! 0-3! Με νέα αντεπίθεση ο  Πανσερραϊκός,  ο Ζαν Μαρί Εν’Νομόμπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε και με εξαιρετικό πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τα «λιοντάρια».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Τ.Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Πάτας, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (85ο Αγγελόπουλος), Μπούζας (60ο Ιατρούδης), Έφορντ (80ο Μανουσάκης), Σταματάκος.

Στον πάγκο: Χανιωτάκης, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Οικονόμου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.Στοϊλας): Άντμαν, Σιάκκας, Τσελεπίδης, Στέβιτς (78οΠέτρου), Μακούσης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής, Κρητικός, Δούμτσος, Εν’Nομό(91ο Γουάλεϊ).

Στον πάγκο: Πολίτης, Γουάλεϊ, Πέτρου

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης) Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) 4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων) Κίτρινες: Εν’Νομό

Τον αγώνα παρακολούθησε από τις εξέδρες του Παγκρήτιου και ο ιδιοκτήτης της Λάρισας Αλέξης Κούγιας

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...