Σε 497 ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη απονεμήθηκε φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» . Στην περιοχή της Καβάλας θα κυματίζουν εννιά «Γαλάζιες Σημαίες», μεταξύ αυτών και στις παραλίες των Αμμολόφων, Νέας Ηρακλείτσας, Νέας Περάμου, Οφρυνίου/Τούζλας, Σαρακήνας και Ορφάνι, στις οποίες καταφεύγουν οι Σερραίοι για τα μπάνια.

«Γαλάζια σημαία» θα κυματίζει, επίσης, στις παραλίες Ασπροβάλτας, Νέων Βρασνών, Παραλίας Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκής Ακτής, και Σταυρού, που υπάγονται στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές,  691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος  στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: