Συνάντηση γνωριμίας των τοπικών φορέων με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, αλλά και με μέλη του Συλλόγου ,πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στον ανακαινισμένο ισόγειο χώρο του σαλέ του χιονοδρομικού μας κέντρου Λαϊλιά.

Πήραν μέρος, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παν. Σπυρόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν επικεφαλής της ΑΝΕΣΕΡ κ. Γιάννης Μωϋσιάδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Σερρών και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά κ. Γιώργος Νυκτοπάτης, ενώ από πλευράς Δ.Σ. του ΕΟΣ, ο πρόεδρος κ. Νίκος Γκότσης, ο αντιπρόεδρος κ. Αναστ. Παναγιώτου, ο γραμματέας κ. Ευθ. Παναγιώτου, ο ταμίας κ. Γρηγ. Ευθυμιάδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Σάββας Σαββαΐδης, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Σερρών, ο συμπολίτης καθηγητής κ. Ευθ. Τζιώνης με την επίσης καθηγήτρια σύζυγό του κα Πόπη Τζιώνη – Πανοπούλου, καθώς και αρκετά μέλη του Συλλόγου.

Σκοπός της συνάντησης δεν ήταν μόνο η αλληλλογνωριμία των συμμετεχόντων, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική ανάπτυξη και την εν γένει εξέλιξη του πανέμορφου δασικού ορεινού όγκου του Λαϊλιά.
Από τα μέλη της διοίκησης του ΕΟΣ, αλλά και από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά, διατυπώθηκαν διάφορες αναπτυξιακές προτάσεις.

Ν. Γκότσης: «Επιβάλλεται να αλλάξουμε το λιφτ του αναβατήρα, διότι, είναι παμπάλαιο, ενώ μπορεί να γίνει ακόμη μια πίστα στη δυτική πλευρά του ορεινού όγκου, σε μια περιοχή που δεν έχει καθόλου δένδρα.
«Για την ανακαίνιση του σαλέ, δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, για αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το χώρο και τη λειτουργία της καφετέριας, ώστε να εξυπηρετούμε ταχύτατα τους επισκέπτες, οι οποίοι θα βρίσκουν εδώ ένα καλά θερμαινόμενο και πολιτισμένο περιβάλλον.

«Επίσης, χρειαζόμαστε ένα ακόμη χιονοστρωτήρα, έστω μεταχειρισμένο, διότι εάν υποστεί βλάβη ο υπάρχων, το χιονοδρομικό δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».
Γρηγ. Ευθυμιάδης: «Σε μικρό χρονικό διάστημα κάναμε μεγάλο έργο για να δοθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ο ισόγειος χώρος του σαλέ. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στις εργασίες».

Παναγ. Σπυρόπουλος «Συμφωνώ μαζί σας. Βλέπω ότι έγινε σοβαρή δουλειά και για αυτό σας διαβεβαιώνω ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου και ιδιαίτερα του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά.

«Αυτή η σύσκεψη πρέπει να επαναληφθεί στο γραφείο μου, στο Διοικητήριο».

Γιάννης Μωϋσιάδης: «Πρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο του Λαϊλιά και όχι μόνο το χιονοδρομικό κέντρο. Επίσης, χρηματοδοτήσεις μπορεί να εξασφαλιστούν μόνο μέσω του Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά.
«Καταθέστε μας ένα υπόμνημα για τα απαιτούμενα έργα, ώστε να αξιολογηθούν οι προτεραιότητες και να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις, επαναλαμβάνω, μέσω του Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έπεσαν στο τραπέζι και άλλες προτάσεις, ενώ έγινε επίσκεψη στον πρώτο όροφο ο οποίος υπέστη σοβαρότατες ζημίες από την πυρκαγιά του Ιανουαρίου 2017.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Σπυρόπουλος, διαβεβαίωσε τη διοίκηση του ΕΟΣ πως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία, με σκοπό να παραχθεί έργο. «Θα κάνουμε», είπε, «ό,τι μπορούμε μέσω της ΑΝΕΣΕΡ και τον κ. Μωϋσιάδη, για να προχωρήσει η κατασκευή έργων στον Λαϊλιά».
Τέλος, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά κ. Γ. Νυκτοπάτης, μεταξύ των άλλων είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του Λαϊλιά. Βλέπω τις προσπάθειες της διοίκησης του ΕΟΣ και χαίρομαι. Για την επόμενη χιονοδρομική περίοδο θα θέσουμε στόχους ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

«Επίσης, ως Φορέας θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το χώρο της περιοχής Ξυλοκόπων, για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, αθλητικών, πολιτιστικών κλπ.».
Να σημειωθεί ότι για τα… άτυπα εγκαίνια λειτουργίας της καφετέριας του σαλέ σε νέο χώρο, ορισμένες κυρίες ετοίμασαν μπουφέ με σπιτικές πίτες και ποικιλία γλυκισμάτων.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: