Η «Ανάπλαση πεζοδρόμου και παραλιακoύ μετώπου Παραλίας Οφρυνίου», που συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και στην εικόνα του Δήμου, αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 642.000 ευρώ και αφορά εργασίες ανάπλασης – διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, ήτοι το υπόλοιπο τμήμα του πεζοδρόμου (μέχρι την περιοχή του Κάμπινγκ) και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με πλήρη υποδομή λειτουργίας. Επίσης, προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού από την δυτική είσοδο της Παραλίας Οφρυνίου έως την περιοχή «Πετεινός».

Η προς ανάπλαση παραλιακή ζώνη είναι η σημαντικότερη και πιο πολυσύχναστη, διότι υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα εξαιτίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, καθώς αποτελεί το κομβικό και μοναδικό σημείο προσέλκυσης και συνάθροισης των τουριστών και επισκεπτών. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι, ότι χρήζει άμεσης επέμβασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών, για να αποδοθεί ως χώρος ασφαλούς περιπάτου και αναψυχής.

Πηγή: inkavala.gr

Διαβάστε επίσης: