Η φωτογραφία αποτελεί μοντάζ
Ένα καιρικό φαινόμενο με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες έγινε αιτία να ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Κι ενώ νιώθαμε αδικημένοι, που ο χιονιάς άφηνε το Ν.Σερρών έξω από τα σχέδιά του τις προηγούμενες φορές, βρεθήκαμε να ζούμε στον παραλογισμό των συνεπειών του χιονιού, που όμως όλοι τόσο πολύ θέλαμε.


Υπάρχουν πόλεις του κόσμου, όπου το χιόνι είναι μόνιμος επισκέπτης του χειμώνα και ποτέ κανείς μας δεν άκουσε να διαμαρτύρονται αλλά ούτε αξιώνουν όλα αυτά που εμείς ζητάμε επιτακτικά να μας τα λύσει ο Δήμος Σερρών ή η Αντιπεριφέρεια ή η Υπουργός. Θυμήθηκα μια φίλη από την Τσεχία, η οποία μου έλεγε ότι υποχρέωση και καθήκον τους ήταν να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια μπροστά από το σπίτι τους και να ανοίγουν μονοπάτι στο δρόμο.
Άκουσα όμως Σερραίους να διαμαρτύρονται για την απουσία του Δήμου στον καθαρισμό των πεζοδρομίων τους και τη δημιουργία μονοπατιών. Άκουσα επίσης ότι ο Δήμος Σερρών δεν έριξε αλάτι σε κάποια πεζοδρόμια στην Καλλιθέα και σε κάποιες ακόμη περιοχές. Να κάνουμε κάτι κι εμείς συμπολίτες μου, να βοηθήσουμε την κατάσταση, όχι γκρινιάζοντας και βρίζοντας αλλά συμμετέχοντας και βοηθώντας.
Έγινα μάρτυρας επίσης στον τραυματισμό ενός συμπολίτη στη γέφυρα της Σιγής από γλίστρα, είδα όμως την αλατιέρα μέσα σε λίγα λεπτά να έρχεται εκεί προς αποκατάσταση.
Κάτι τόσο όμορφο και χρήσιμο με την γκρίνια μας και τη μίζερη αντιμετώπισή μας το μετατρέπουμε σε αιτία αντιπαράθεσης. Δεν είναι όλα τα πράγματα προς «αντιπολιτευτική χρήση», ούτε είναι αρεστό στους Σερραίους να βλέπουν και να ζουν έναν καβγά μέσα από την τηλεόραση, που στο «κατακάθι» του αφήνει χολή, ίντριγκα και παρασκήνιο.
Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η αντιπαράθεση δεν ωφελεί ούτε τους ίδιους αλλά ούτε και το σύνολο. Αυτός που φωνάζει και διαμαρτύρεται δεν σημαίνει πως έχει δίκιο, ούτε γίνεται συμπαθής. Οι χαμηλοί τόνοι ενισχύουν τα επιχειρήματα μιας αντιπαράθεσης κι όχι οι λεκτικοί διαξιφισμοί σε έντονο ύφος.
Ας δούμε το χιόνι ως ευεργεσία της φύσης προς τη ζωή κι ας αμβλύνουμε τις αστοχίες της Δημοτικής Αρχής (όντως υπήρξαν) με τη συμμετοχή μας και τη βοήθειά μας. Η ομορφιά του φαινομένου κερδίζει τις όποιες δυσκολίες και μας αποζημιώνει συνεχώς.

Άρθρο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος : Δημοσ/φος - Φιλόλογος

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...