serreslife

Αλλαγές στην δύναμη των πολιτικών κομμάτων και στον τρόπο κατανομής των εδρών τους έφεραν οι εκλογές στην Π.Ε.Σερρών. Η Ν.Δ. διατηρεί την παραδοσιακή πρωτοκαθεδρία της ,αν και εμφανίσει απώλεια 2,19 μονάδων σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιανουαρίου.

Δεύτερη δύναμη καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος με 2,81 μονάδες συγκριτικά με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Σημαντικές είναι οι εκλογικές απώλειες σε ΠΟΤΑΜΙ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γεγονός που τους στοιχίζει και τις κοινοβουλευτικές έδρες που διατηρούσαν στην Π.Ε.Σερρών.
Στον αντίποδα, η Ένωση Κεντρώων κατάφερε να διπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά της και να πάρει και μία κοινοβουλευτική έδρα, με τον Αναστάσιο Μεγαλομύστακα.
Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την Π.Ε. Σερρών, καθώς ο Μιχάλης Τζελέπης κερδίζει μια θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Αναλυτικά , με καταγεγραμμένο το 99,44 % του εκλογικού σώματος τα αποτελέσματα των εκλογών στην Π.Ε. Σερών έχουν ως εξής:

Ν.Δ. 35,25%,
ΣΥΡΙΖΑ 29,08%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6.9%,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,95%,
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,11%,
ΚΚΕ 3,61%,
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,34%,
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,86%.

Ιδιαίτερα υψηλά ήταν τα ποσοστά την αποχής του εκλογικού σώματος , που ξεπέρασε το 50%.

Όσον αφορά στην κατανομή των εδρών, η ΝΔ. διατηρεί τις δύο έδρες της, ενώ από μία μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Κατ’ επέκταση, βουλευτές εκλέγονται οι :

2 στη ΝΔ (Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή), 
1 στο ΣΥΡΙΖΑ (Αφροδίτη Σταμπουλή), 
1 στους ΑΝ.ΕΛ. (Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά), 
1 στην Ένωση Κεντρώων (Τάσος Μεγαλομύστακας), 
1 στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)(Μιχάλης Τζελέπης).

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...