Πρόταση απορρόφησης από το Δήμο Σερρών μέρους των προϊόντων τους απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Αλ. Χρυσάφης προς τους εκπροσώπους της λαϊκής αγοράς των Σερρών. Το μέρος της παραγωγής που θα απορροφηθεί θα διατεθεί μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σερρών σε συνδημότες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η κίνηση του Δήμου Σερρών αντικατοπτρίζει την εκφρασμένη βούλησή του να αποτρέψει την λειτουργία μια υγειονομικής «βόμβας» στην πόλη των Σερρών, προσφέροντας στους παραγωγούς της λαϊκής αγορά μιας τίμια εναλλακτική λύση, που διασφαλίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τη διάθεση των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση το εισόδημά τους.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σερρών αναφέρει τα εξής:

«Από την Κυριακή το απόγευμα είμαστε σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των παραγωγών της λαϊκής, εδώ στις Σέρρες, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τόσο την δημόσια υγεία όσο και την παραγωγή των ανθρώπων αυτών που με τόσο κόπο δημιούργησαν.

Από την δημοτική αρχή έγινε πρόταση για απορρόφηση μέρους της παραγωγής τους από τον Δήμο και διάθεση της στους δημότες μας που έχουν ανάγκες, μέσω των κοινωνικών μας δομών!

Με την πρόταση αυτή επιτυγχάνεται:

1ον να μην δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα στην καρδιά της πόλης με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές ( οι εικόνες των λαϊκών που λειτούργησαν την εβδομάδα που πέρασε, παρόλα τα μέτρα, είναι σοκαριστικές).

2ον βοηθούμε τους παραγωγούς να διαθέσουν την παραγωγή τους στους Σερραίους χωρίς να εκτίθενται και οι ίδιοι σε κίνδυνο, κρατώντας τους έτσι δυνατούς γιατί τους αγρότες τους χρειαζόμαστε όλοι για καλά ποιοτικά σερραϊκά προϊόντα!

3ον βοηθούμε όλους τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη και τους διαθέτουμε ΔΩΡΕΑΝ, προϊόντα πρώτης ανάγκης από Σερραίους παραγωγούς, χωρίς να τους υποχρεώνουμε να βρεθούν σε έναν χώρο στον οποίο κινδυνεύουν!

Είμαι σίγουρος ότι η έννοια της κοινωνικής ευθύνης θα γίνει κατανοητή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Και το δηλώνω για ακόμη μια φορά: το μόνο που με ενδιαφέρει είναι Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ!»

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: