Μήνυμα ενότητας και πιστής τήρησης των προληπτικών μέτρων απηύθυνε ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης, σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στον τόπο μας είναι εκατοντάδες, διαμηνύοντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες με γεωμετρική πρόοδο και συνέστησε να αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη για το «αύριο»

Πρέπει να αρθούμε, είπε, «στο ύψος των περιστάσεων ώστε να θωρακίσουμε την υγεία όχι μόνο την δική μας και της οικογένειάς μας αλλά και των συνανθρώπων μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν πρέπει να μας οδηγήσει στον πανικό, αντιθέτως πρέπει να μας οπλίσει με σύνεση και αποφασιστικότητα ώστε όλοι μαζί να αποτελέσουμε ασπίδα για την τοπική μας κοινωνία».

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος Σερρών για την προστασία ευπαθών ομάδων και την παροχή δυνατότητας δημιουργικής απασχόλησης.

Μέτρα για τους επαγγελματίες

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης εξήγγειλε μέτρα για τους επαγγελματίες που πλήττονται.

«Στηρίζουμε τους επαγγελματίες που τόσο πλήττονται το τελευταίο διάστημα. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι για όλο το διάστημα που διαρκεί η κρίση και για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα εισπράττονται τέλη τραπεζοκαθισμάτων, δεν θα εισπράττονται τέλη για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό δεν θα εισπράττεται το τέλος παρεπιδημούντων το 2%, δεν θα εισπράττεται το Τέλος 0,5% εκατό επί των ακαθαρίστων εσόδων για επιχειρήσεις εστίασης και δεν θα εισπράττονται ενοίκια.Επίσης δεν θα εισπράττονται τέλη για τις θέσεις των λαϊκών αγορών. Τέλος θα παραταθούν όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν το Δήμο Σερρών, ώστε οι επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές».

Υπενθύμισε την απόφαση για απαγόρευση προσέλευσης σε πλατείες και πάρκα και απηύθυνε μήνυμα ενότητας και τήρησης των μέτρων.

«Κάνω λοιπόν έκκληση στην ανθρωπιά σας ώστε να επιδείξουμε και να μείνουμε μέσα στο σπίτι υπακούοντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση. Η ζωή είναι ένα μοναδικό δώρο ας το φυλάξουμε έτσι και θα ρθει ξανά η ευλογημένη εκείνη μέρα που σώοι και αβλαβείς θα βγούμε στους δρόμους της πόλης και των χωριών μας. Θα χαρούμε πάλι το υπέροχο αυτό δώρο μέχρι τότε να θυμάστε δεν είστε μόνοι σας. Ο Δήμος είναι και θα είναι εδώ. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και υπομονή καλή δύναμη σε όλους Ο Θεός μαζί σας».

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερραίων Αλέξανδρου Χρυσάφη:

Διαβάστε επίσης: