serreslife

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός στις Σέρρες
Το παραεμπόριο στο στόχαστρο της επίσκεψης στο Νομό Σερρών του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού, που θα επισκεφτεί το νομό Σερρών την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Ο γενικός γραμματέας συνοδευόμενος  απο τον κ.  Δημήτρη  Μπουλούκο, αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, πρώην γενικό  επιθεωρητή  Νοτίου Ελλάδος,  υπεύθυνο επιχειρησιακού συντονισμού του ΣΥΚΑΠ, του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου που συνέστησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα επισκεφτεί τον Προμαχώνα στις 11.30 το πρωί.  Ο κ. Κομνηνός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στις 2 το μεσημέρι, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Διευκόλυνση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος: Γ.Ε.ΜΗ. , Ι.Κ.Ε. , ΣΗΜΑΤΑ. Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων & Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Σήμα Ελληνικού Προϊόντος. Clusters»  και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του και θα παρουσιαστεί το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)» .


Συνελήφθη 42χρονος  για ναρκωτικά
Συνελήφθη σήμερα (5/12) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 42 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στις Σέρρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στο σπίτι  του 42χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
•           πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (394,4) γραμμαρίων και
•           (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ημερίδα για την διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ-  διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα: «Διευκρινήσεις και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο Πρόγραμμα : ‘‘Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013’’» τη Δευτέρα  9  Δεκεμβρίου  και ώρα 19:00.  στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης, του 3ου ορόφου του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών. Η ενημέρωση αφορά αποκλειστικά στους Δυνητικά Δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
2ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, με θέμα " Τουρισμός Υπαίθρου - Αγροτουρισμός ", διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας  την Δευτέρα και την Τρίτη 9 και 10 Δεκεμβρίου, στην Βεργίνα του Δήμου Βέροιας.
 Ο τουρισμός υπαίθρου και αγροτουρισμός ενισχύει τον κοινωνικό ιστό με τη συνέργεια και συνεργασία πολλών μικρών διαφορετικών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο, που όλες μαζί δημιουργούν μια ενότητα, ένα προϊόν και προβάλλουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Είναι παραδοσιακοί ξενώνες, αγροκτήματα, παραδοσιακές ταβέρνες, μικρά επισκέψιμα οινοποιεία, μικρά επισκέψιμα ελαιουργεία, χώροι μεταποίησης, φούρνοι, τυροκομεία, χώροι πώλησης με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, τεχνήματα, χώροι τέχνης και πολιτισμού.
Είναι η ήπια εναλλακτική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, που έχει ως στόχο:
•           Να γνωρίσει ο επισκέπτης τον αγροτικό χώρο, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
•           Να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση καθώς και με τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει, να ψυχαγωγηθεί και να νοιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης, της πληροφόρησης και της ανακάλυψης.
•           Να κινητοποιήσει τις παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Σύσκεψη  για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα
Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου  και ώρα 9:30 π.μ. στην αίθουσα  «Κων/νος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, σύσκεψη με θέμα «Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα». Βασικός σκοπός της σύσκεψης  είναι η συνεργασία και ο συντονισμός των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας – Πρόνοιας/Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων της Π.Ε. Σερρών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών , για την προστασία των αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: