serreslife

Δέκα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά ώστε να προκαλέσουν ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες φασολιών και πατάτας στην Ορεινή. Το γεγονός έλαβε μέρος το απόγευμα της

Κυριακής και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την απογοήτευση των παραγωγών που είδαν τους κόπου μας ολόκληρης χρόνιας να χάνονται μέσα σε λίγη ώρα μιλούν για καταστροφή 100% και δύσκολα θα σώσουν μέρος της καλλιέργειάς του.


Όπως τονίζουν οι αγρότες της Ορεινής η ζημιά ήρθε στην χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς οι καλλιέργειες βρίσκονταν στο πιο κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης τους, ενώ είναι αδύνατο να υπάρξει εκ νέου καλλιέργεια της παραγωγής.

Πλέον μοναδική ελπίδα των παραγωγών είναι η καταμέτρηση και η αποζημίωση από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ τα οποία όμως μπορούν να καλύψουν μόνο το 50% της ζημιάς.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 208 επισκέπτες