nosmokingΠεραιτέρω μείωση του τζίρου, αναμένουν το χειμώνα, οι καταστηματάρχες.

Τέλος στην περίοδο χάριτος και αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, από την Παρασκευή 1η του Οκτώβρη. Καπνιστές και ιδιοκτήτες έρχονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα των προστίμων, τα οποία μάλιστα θα είναι «τσουχτερά». Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής Χρήστο Βουλγαρίδη, από τη Δευτέρα ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα και γενικά τους δημόσιους χώρους. Όπως τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης τα συνεργεία θα πραγματοποιούν πρωινούς, απογευματινούς και βραδινούς ελέγχους, ενώ οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν μόνο στα καταστήματα της πόλης των Σερρών, αλλά ξεκινούν ταυτόχρονα και στις άλλες κωμοπόλεις, όπως Νέα Ζίχνη, Σιδηρόκαστρο, Νιγρίτα και Ηράκλεια.

Σε πρώτη φάση οι έλεγχοι θα γίνονται σε αυτές τις περιοχές, ενώ σιγά- σιγά θα ξεκινήσουν έλεγχοι και στα χωριά.
Τα συνεργεία ελέγχων θα απαρτίζονται από άτομα διαπιστευμένα γι’ αυτή τη συγκεκριμένα δράση. Επικεφαλής του συνεργείου θα είναι ο επόπτης υγείας, ο οποίος θα συνοδεύεται από εργαζόμενους της δημοτικής αστυνομίας, όπου υπάρχει και όπου δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, θα επιστρατεύονται αστυνομικοί από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.
Τα πρόστιμα ξεκινούν από 50 ευρώ για τους καπνιστές που δεν πειθαρχούν και από 500 ευρώ για τους καταστηματάρχες που επέτρεψαν στον πελάτη να καπνίσει. Στην αρχή θα γίνεται σύσταση, η οποία και θα καταγράφεται. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να κρατούν ξεχωριστό βιβλίο, όπου θα καταχωρούνται οι παραβάσεις.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων νομού Σερρών Παρασκευάς Καρακάρας απηύθυνε έκκληση προς τους πελάτες να δείξουν κατανόηση και να μην καπνίζουν μέσα στο κατάστημα.
«Το μήνα αυτό δεν αντιληφθήκαμε μείωση του τζίρου, γιατί ο καιρός ευνόησε και δουλεύαμε κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. Ίσως και γι’ αυτό δεν ήρθαμε σε αντιδικία με πελάτες. Το πρόβλημα θα το έχουμε σε λίγο καιρό που θα… πιάσουν τα κρύα και δεν θα μπορούμε να καθόμαστε έξω. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς. Ήδη έχουμε μείωση του τζίρου λόγω κρίσης και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω με την απαγόρευση του καπνίσματος και σήμερα πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τον ΦΠΑ και στο σουβλάκι και στα είδη που πωλούν τα καταστήματα του κλάδου, οπότε θα μειωθεί ακόμη περισσότερο ο τζίρος. Έχουμε την αίσθηση πως θα δοθεί η χαριστική βολή στα καταστήματα,» δήλωσε στο Ε.Β. ο κ. Παρασκευάς Καρακάρας.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 255 επισκέπτες