krikri_logoΣυνεχίζει δημιουργικά  και ανοδικά η ΚΡΙ – ΚΡΙ
Αύξηση στις εταιρικές  πωλήσεις κατά +3,3%, καταγράφει η σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος, στο Α’ εξάμηνο  του 2009. 
Αύξηση στις εταιρικές  πωλήσεις κατά +3,3%, καταγράφει η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, στο Α’ εξάμηνο του 2009. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε € 23.697 χιλ., έναντι € 22.950 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Βελτίωση επήλθε και στα μεγέθη της εταιρικής κερδοφορίας. Συγκεκριμένα:

- Τα λειτουργικά  κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν άνοδο,  κατά 8,0%, αγγίζοντας τα € 5.976 χιλ.

- Τα κέρδη προ  φόρων ανήλθαν σε € 4.870 χιλ., από € 4.625 χιλ. το 2008.

- Τέλος, τα καθαρά  κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν  σε € 4.082 χιλ., έναντι € 4.014 χιλ.  της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.   

Σε ενοποιημένο  επίπεδο, ο Όμιλος πέτυχε συνολικά αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 2,9% (€ 24.450 χιλ  έναντι € 23.756 χιλ. το α΄ εξάμηνο  του 2008).

Οι πωλήσεις του  Ομίλου επηρεάστηκαν αρνητικά από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει οδηγήσει σε πτωτική πορεία τις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Επίσης, οι πωλήσεις παγωτού, συγκεκριμένα, επλήγησαν και από τις καιρικές συνθήκες που δεν ήταν ευνοϊκές.

Ωστόσο, ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζεται στις πωλήσεις του Ομίλου στο εξωτερικό (αύξηση +28% σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2008). Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για αναζήτηση και αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στις κοντινές αγορές του εξωτερικού, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των πωλήσεων και μείωση της εξάρτησης από συγκεκριμένες αγορές.

Σε σχέση με τα μεγέθη κερδοφορίας, παρουσιάζεται  αύξηση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) κατά 8,4%, που ανήλθαν σε € 5.976 χιλ. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου παρουσίασαν άνοδο κατά 4,5% (4.848 χιλ € έναντι 4.642 χιλ € στο α΄ εξάμηνο του 2008). Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου, που αντιστοιχούν στους μετόχους της μητρικής, διαμορφώθηκαν σε 4.067 χιλ € από 4.025 χιλ € το 2008 (οριακή άνοδος 1,0%).

Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρέασε θετικά τα περιθώρια και τα μεγέθη της κερδοφορίας του Ομίλου ήταν η μείωση στις τιμές των βασικών πρώτων υλών, που οδήγησε σε κοστολογικές βελτιώσεις. Έτσι, το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 50,1% το εξάμηνο του 2009, έναντι 47,7% το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008. Ωστόσο, λόγω του δυσχερούς οικονομικού κλίματος, ο Όμιλος αναγκάστηκε να προβεί σε αυξημένες προβλέψεις επισφαλειών απαιτήσεων, ύψους € 300 χιλ. περίπου.

Όσον αφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα, κατά το 2009 συνεχίστηκε η ανανέωση της γκάμας των προϊόντων της εταιρίας ενώ, για την ενίσχυση της εταιρικής της εικόνας, η ΚΡΙ-ΚΡΙ προχώρησε σε νέα διαφημιστική καμπάνια με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και επιδόθηκε σε εντατική διαφήμιση.

Με δεδομένη τη δυσκολία πρόβλεψης λόγω της αστάθειας του οικονομικού περιβάλλοντος, η διοίκηση της ΚΡΙ-ΚΡΙ εκτιμά ότι τα μεγέθη του Ομίλου, για το σύνολο της χρήσης 2009 θα διαμορφωθούν ως εξής:

Κύκλος εργασιών ομίλου: € 41.500 χιλ., έναντι € 39.736 χιλ. το 2008,

Κέρδη προ φόρων  ομίλου: € 3.650 χιλ., έναντι € 3.505 χιλ. το 2008.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 200 επισκέπτες