Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο Σερρών σχετικά με τον αριθμό ασθενών με covid-19, τόσο σε απλές κλίνες όσο και στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Σερρών, Δημήτρη Μπαλαξή, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Ο κ. Μπαλαξής ανέφερε πως σήμερα σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 40 ασθενείς και στη ΜΕΘ 11 ασθενείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, τονίζοντας πως ο αριθμός του προσωπικού είναι απαγορευτικός για τη μετατροπή άλλων κλινικών σε κλινικές covid-19, με αποτέλεσμα όσοι ασθενείς εισέρχονται χτυπημένοι από τον ιό από εδώ και πέρα, να πρέπει να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενές κλίνες.

«Μόνο αν μας ενισχύσει η 4η ΥΠΕ με γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό από άλλες δημόσιες δομές, θα μπορέσουνε να ανταπεξέλθουμε για μεγαλύτερο αριθμό ασθενών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαξής.
Μέρος του προσωπικού έχει συνταξιοδοτηθεί, ενώ αρνητικό αποτύπωμα έχει αφήσει και το θέμα αναστολής εργαζομένων, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός του προσωπικού.

Ο κ. Μπαλαξής τόνισε επίσης πως έχει επιστρατεύσει ειδικευόμενους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων για μια εφημερία στην κλινική covid-19, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, με τον αριθμό κρουσμάτων στην Π.Ε Σερρών να φτάνει χθες τις 91 μολύνσεις, ζητώντας να τηρούν όλοι πιστά τα μέτρα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: