Στις 27 Απριλίου σύμφωνα και με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ανοίγουν τα πρωτοδικεία τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας.

Στο άκουσμα της είδησης η αντίδραση των δικηγόρων ήταν μεγάλη καθώς αναφέρουν ότι πρόκειται ουσιαστικά για διευκόλυνση των τραπεζών, αφού πρακτικά θα γίνονται μόνο προσημειώσεις.

Ο κύριος Γιάντσιος δηλώνει χαρακτηριστικά πως η απόφαση της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στα κάγκελα Το δικηγορικό κλάδο.

Οι δικηγόροι των Σερρών θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως 5 Μαΐου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα απέχει μέχρι τις 5 Μαΐου από τα καθήκοντά του αφήνοντας αιχμές για το άνοιγμα δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παν. Καρίπογλου επισημαίνει, σε δήλωσή του, πως η υγεία προέχει των συμφερόντων των τραπεζών και των επιχειρήσεων τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται από τη διεξαγωγή δικαστικών και εξώδικων εργασιών που κατά προτεραιότητα δόθηκε άδεια να γίνουν.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών ομόφωνα επικύρωσε σήμερα την χθεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής και κατά συνέπεια οι Δικηγόροι των Σερρών θα απέχουμε μέχρι τις 05.05.2020 από τις συγκεκριμένες τραπεζικής φύσεως εργασίες που επιτράπηκαν, περιμένοντας τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων οργάνων για την επικινδυνότητα που έχει το άνοιγμα Δικαστηρίων και Υποθηκοφυλακείων χωρίς καμία υγειονομική προφύλαξη και προστασία .

Η υγεία των συναδέλφων και των εμπλεκομένων προσώπων στις δικαστικές και εξώδικες εργασίες που κατά προτεραιότητα δόθηκε η άδεια να γίνουν, προέχει των συμφερόντων των Τραπεζών και των επιχειρήσεων».

Δικηγορικος Σύλλογος Σερρών

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: