Με τα τελευταία τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή της Αλιστράτης και της Ροδόπολης ο συνολικός αριθμός αυτών που βρέθηκαν θετική στον κορονοϊό ανέβηκε στα επτά για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στην Ροδόπολη πρόκειται για εναν πυροσβέστη που υπηρετεί σε κλιμάκιο του Κιλκίς και διαμένει στο χωρίο. Βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του.

Τα δύο τελευταία περιστατικά εμφανίστηκαν στην Αλιστράτη, οταν ενας 47χρονος καθηγητής του πρώην ΤΕΙ Καβάλας επέστρεψε απο την Αμερική, ήρθε να μείνει στο σπίτι του 80χρονου πατέρα του, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες παραβίασε την καραντίνα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του κυκλοφόρησαν στο χωριό και την Δράμα, σε φαρμακεία , σούπερ μάρκετ καθώς ενας εξ αυτών πήγε και σε ιδιωτικό ιατρείο για εξεταστεί.

Μετά τα περιστατικά η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, ενω την Πέμπτη το μεσημέρι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας με τον νομίατρο κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη επισκέφτηκε το χωρίο προκειμένου να ενημερώσουν και να καθησυχάσουν τους κατοίκους. Στο μεταξύ με απόφαση του δημάρχου Ν. Ζίχνης Παντελή Μπόζη τα γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής παρέμειναν κλειστά και έγινε απολύμανση των χώρων.

Τόσο ο 47χρονος οσο και ο πατέρας του βρίσκονται στο ΑΧΕΠΑ ο πρώτο σε ειδικό θάλαμο και ο δεύτερος διασωληνωμένος.

Συνεχίζει να βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διασωληνωμένος ο 66χρονος απο τις Σέρρες, ενω στο σπίτι του σε απομόνωση παραμένει ο γιος του.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: