Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού-Καρμανιόλα για το 2020 που συμπληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια ώρα οι "σωσμένες" τράπεζες από τη συνεχή ληστεία του λαού μέσα από τα μνημόνια, τις ανακεφαλαιοποιήσεις κ.α. Δείχνουν τα ¨δόντια¨ τους αρπάζοντας τις κατοικίες ανθρώπων που έπεσαν στα δίχτυα τους και βρέθηκαν χωρίς δουλεία στα χρόνια της κρίσης.
Αυτή την αδυναμία, των εργαζομένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κοράκια τραπεζίτες την εκμεταλλεύονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες και μάλιστα οι περισσότερες πρώτες και μοναδικές κατοικίες αυτών των ανθρώπων.
Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε και σήμερα στην πόλη μας, όπου τράπεζα, επιχείρησε να βγάλει στο σφυρί την κύρια κατοικία τρίτεκνης οικογένειας, μέσα από πλειστηριασμό που επρόκειτο να γίνει σε γραφείο γνωστού συμβολαιογράφου της πόλης των Σερρών. 
Κάτω όμως από την πίεση και την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΠΑΜΕ, τόσο στο γραφείο του συμβολαιογράφου όσο και έξω από την τράπεζα τελικά ανεστάλη.
Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της "κανονικότητας" και της "δίκαιης ανάπτυξης" τους. Ο “κώδικας δεοντολογίας” των τραπεζών σχετικά με τους γενικούς κανόνες που διέπουν τους τρόπους διαχείρισης των “κόκκινων” τραπεζικών δανείων αποδεικνύει ότι δεν τους σταματάει τίποτα, ούτε η ανάγκη μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της.
Με αλληλεγγύη και αγώνα οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Κόντρα στα συμφέροντά τους, βάζοντας πρώτα τις δικές μας ανάγκες. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι θα προστατευθεί δήθεν η πρώτη κατοικία, αποτελεί κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αντίδραση.
Καλούμε σε επαγρύπνηση όλα τα σωματεία της περιοχής και κάθε αγωνιστή να χτίσουμε τοίχος αλληλεγγύης και προστασίας ενάντια σε κάθε τέτοια ενέργεια. Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας! Μόνο με την οργάνωση μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Όσο δεν προβάλλουμε μαζική αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, τόσο τους δείχνουμε πως ο δρόμος είναι ανοιχτός για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους επέλαση.
Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά σπίτια. Κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία.

Από το Γραφείο Τύπου ΠΑΜΕ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε επίσης: