Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η γενική συνέλευση της Ένωσης Εστιατόρων «Αγία Βαρβάρα» στην οποία συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες των Καφέ- Μπαρ των Σερρών ώστε να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και η συνένωση τους.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον αντικαπνιστικό νόμο αποφασίστηκε η εκπροσώπηση των Καφέ -Μπαρ των Σερρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εστιατόρων, από τους κ. Σωκράτη Χαλκίδη και Βασίλη Δόξα. Οι δύο άντρες θα συμμετέχουν σε πρώτη φάση άτυπα μεν στο συμβούλιο μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ουσιαστικά δε καθώς η θέση τους θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις τους σωματείου μελλοντικά.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν για την ερμηνεία του Νόμου 4633/2019 περί απαγόρευσης του καπνίσματος, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας η Επιθεωρήτρια-Ελεγκτής, η οποία εκπροσώπησε τον Διοικητή της Αρχής, κ. Κατερίνα Αλεξανδρίδου, από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών οι επόπτες Υγείας οι κ. Απόστολος Σφέτκογλου και Στυλιανός Μαγκενάκης, για τα ζητήματα που αφορούσαν την ασφάλιση των εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ομιλητής ήταν ο εργατολόγος κ. Τάσος Ταρπινίδης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους τη συνέλευση ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας.

Ο δικηγόρος της Ένωσης των Εστιατόρων κ. Αλέξανδρος Παρασκευιώτης ,κατά την συζήτηση του αντικαπνιστικού νόμου, επισήμανε τα κενά και τις ασάφειες του νόμου στους εκπροσώπους των αρχών ώστε να καταγραφούν ,να προωθηθούν στο Υπουργείο αλλά και να αποτελέσουν εκείνα τα σημεία κατά τα οποία δεν θα ευσταθεί η επιβολή προστίμου μέχρι νεωτέρας.

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνέλευση με τους καταστηματάρχες να θέτουν δεκάδες ερωτήματα στους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων των ελεγκτικών κλιμακίων. Η κ. Αλεξανδρίδου ανακοίνωσε πως αναμένεται η έκδοση νέου εγχειριδίου με σκαριφήματα για τις ασάφειες που υπάρχουν στον νόμο ώστε να λυθούν όλες οι απορίες των καταστηματαρχών για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, ενώ τόνισε πως «θέλουμε να μας βλέπετε ως συνεργάτες και όχι ως αντιπάλους».

Οι επόπτες Υγείας οι κ. Σφέτκογλου και Μαγκενάκης εξήγησαν στους παραβρισκόμενους τις προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να μεταφέρουν στο Υπουργείο όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι καταστηματάρχες για τα κενά του Ν. 4633/2019,ενώ έγινε μεγάλη συζήτηση για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου των καταστημάτων.

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου ,ο οποίος ως δικηγόρος ανέλυσε τον νόμο και ξεκαθάρισε ορισμένα ζητήματα ,από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας έθεσε ερωτήματα στους εκπροσώπους των αρχών βάζοντας την συζήτηση στη σωστή της βάση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ,έμειναν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου στη γενική συνέλευση ενώ δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν να πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που « γονατίζουν» τους καταστηματάρχες.

Ο κ. Κοτσαμπάς δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους καταστηματάρχες των Σερρών ότι παρατηρεί μία αδιάλλακτη και απόμακρη στάση από την νέα κυβέρνηση ,δίνοντας ως παράδειγμα τα επανειλημμένα ερωτήματα από την ΠΟΕΣΕ και την ΟΕΒΕΣΣ προς το Υπουργείο Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο τα οποία μέχρι και σήμερα παραμένουν αναπάντητα! Μέσα από τις τοποθετήσεις του ο κ. Κοτσαμπάς διεμήνυσε στους Υπουργούς και τους Βουλευτές των Σερρών πως οι καταστηματάρχες τους έχουν ανάγκη καλώντας τους να δείξουν το ενδιαφέρον τους προς αυτούς φέροντας τους σε επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 180 επισκέπτες