O Σύλλoγος Πολιτικών Μηχανικών Ν. Σερρών έχει εντάξει στο πλαίσιο των δράσεων του τη συστηματική ενημέρωση των μελών του για μεγάλα κατασκευαστικά έργα που πραγματοποιούνται στη χώρα, μέσα από στοχευμένες ενημερωτικές επισκέψεις σε εργοτάξια έργων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό, διαχειριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτέλεσαν οι επισκέψεις στο «Μετρό Θεσσαλονίκης» , στο αιολικό πάρκο της περιοχής Σιδηροκάστρου και πρόσφατα στις σήραγγες των Τεμπών.


Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, αντιπροσωπεία του Συλλόγου πραγματοποίησε την Πέμπτη 30/3/2017 επίσκεψη στα γραφεία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP AG και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας BONATTI-J&P-ΑΒΑΞ S.r.l. στις Σέρρες και επί τόπου του έργου.
Ο Διαδριατικός Αγωγός (Trans Adriatic Pipeline - TAP), είναι ένα έργο κατασκευής τμήματος αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη. Το τμήμα του αγωγού που θα διέρχεται από την Ελλάδα έχει μήκος 550 και πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος τμήμα του TAP. Ξεκινάει από τους Κήπους κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στα σύνορα με την Αλβανία.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των προδιαγραφών ασφαλείας και των κατασκευαστικών, οικονομικών αλλά και διαχειριστικών παραμέτρων του σύνθετου αυτού έργου. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σε διάφορα σημεία του εργοταξίου κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, όπου παρουσιαστήκαν στάδια της κατασκευής, όπως οι αυτόματες συγκολλήσεις των σωληνώσεων, η διάτρηση περασμάτων και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή τοποθέτηση συστοιχιών συγκολλημένων σωληνώσεων στις τάφρους. Πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί τεχνικών θεμάτων αλλά και επί του αναπτυξιακού αποτυπώματος του έργου στην οικονομία της χώρας.


Το ΔΣ του Συλλόγου, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Δημήτρη Αλιφραγκή, iPMT Special Section Supervisor και τους συνεργάτες του τόσο για τη φιλοξενία, όσο για την αναλυτική παρουσίαση των παραμέτρων του έργου, καθώς επίσης και στον κ. Απόστολο Λεμονίδη, Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας του TAP AG για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου και την οργάνωση της επίσκεψης.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος Μπαρμπουτίδης
Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε επίσης: