serreslife

Κλειστά παρέμειναν 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη την Χώρα συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με αφορμή την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ των Σερρών που κατέβασαν ρολά για 24 ώρες.

Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι, ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος. Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

Το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ. Μάλιστα, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν, όπως επισημαίνουν, είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου. Οι πράκτορες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση».

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 120 επισκέπτες