serreslife

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της παιδείας. Μαθητές Λυκείων και του Μουσικού Σχολείου Σερρών συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 20/10, έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών διαμαρτυρόμενοι για το «νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης των. «Αγωνιζόμαστε δυναμικά για την ανατροπή της Τράπεζας Θεμάτων και του νέου Λυκείου! Θα δείξουμε τι θα ακολουθήσει! Όλοι μαζί στον αγώνα για το παρόν και το μέλλον μας!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτης Σταμπουλή με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία μαθητών/ριών των Λυκείων Σερρών
Η μαζική και γεμάτη παλμό διαμαρτυρία των μαθητών/τριών ενάντια στα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της αντίστασης που θα συναντήσει η εφαρμογή τους στα σχολεία. Η νεοφιλελεύθερη πειθάρχηση, ο μεθοδευμένος αποκλεισμός όλο και περισσότερων παιδιών δε θα γίνουν αποδεκτά από μια νέα γενιά που καλείται να πληρώσει με τα όνειρά της το ξεφούσκωμα του success story.
Η αποφασιστικότητα των μαθητών/τριών να αντισταθούν στα κυβερνητικά σχέδια και να διεκδικήσουν μια παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους θα τους χαρίσει το μέλλον που τους αξίζει.

Διαβάστε επίσης: