ainta__sΟ Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνουν το δεύτερο κύκλο της σειράς κινηματογραφικών προβολών με σπουδαίες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου που εμπλουτίζονται φέτος με εξίσου σημαντικές παραστάσεις όπερας, με χορηγό την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών
Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να αναδείξει για ακόμη μια φορά τις μεγαλύτερες απολαύσεις του παγκόσμιου πολιτ...ισμού που είναι η κλασική μουσική και το μπαλέτο. Θα γίνει προβολή εξαιρετικών παραστάσεων με υπερπαραγωγές από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου και μεγαλειώδεις παραστάσεις όπερας.
Οι προβολές θα γίνονται μια φορά το μήνα στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, με ελεύθερη είσοδο ενώ την επιμέλεια των προβολών θα έχει ο κ. Πασχάλης Λογαρνές.
Η πρώτη προβολή είναι αφιερωμένη στο μεγαλείο της όπερας με την παράσταση «Αΐντα» με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και θα γίνει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.



“Αΐντα” του Τζουζέπε Βέρντι
Έρωτας και προδοσία
Στην Αίγυπτο των Φαραώ, η σκλάβα απ’ την Αιθιοπία “Αΐντα” και ο λοχαγός της φρουράς του παλατιού Ρανταμές είναι ερωτευμένοι. Όμως η πίστη της “Αΐντα” στο λαό της έρχεται σε σύγκρουση με το μεγάλου τους έρωτα.
Η παράσταση της “Αΐντα” σε ένα από τα διασημότερα θέατρα όπερας του κόσμου, της Σκάλας του Μιλάνου, αναμενόταν με ιδιαίτερη αγωνία το φθινόπωρο του 1985. Η εμφάνιση του Λουτσιάνο Παβαρότι, που ήταν ήδη τότε πασίγνωστος στις ΗΠΑ, ως Πανταμές, ήταν παρθενική στην Ιταλία. Έτσι, η πρώτη άρια του Παβαρότι, “Ουράνια Αΐντα”, αποτέλεσε μία από τις πολλές κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Το κοινό της πρεμιέρας αποθέωσε τον ερμηνευτή με φρενήρεις επευφημίες.

Με τη χορωδία και την ορχήστρα του Θεάτρου της Σκάλας και Μουσική Διεύθυνση Λορίν Μάαζελ
Λιμπρέτο Αντόνιο Γκισλαντσόνι
Οι ερμηνευτές και οι ρόλοι τους :
ΜΑΡΙΑ ΚΙΑΡΑ Αΐντα, Σκλάβα απ’ την Αιθιοπία (Σοπράνο)
ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ Ρανταμές, Λοχαγός της φρουράς (Τενόρος)
ΓΚΕΝΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΒΑ Αμνερίδα, Πριγκίπισσα της Αιγύπτου (Σοπράνο)
ΧΟΥΑΝ ΠΟΝΣ Αμονάσρο, Βασιλιάς της Αιθιοπίας (Βαρύτονος)
ΠΑΑΤΑ ΜΠΟΥΡΧΟΥΛΑΤΖΕ Φαραώ, Βασιλιάς της Αιγύπτου (Μπάσος)

Η παράσταση είναι του 1985

ainta__02b

ainta__02b

Διαβάστε επίσης: