mathitiada_paidiaΦαντασμαγορικά και με συμμετοχές απ΄όλον τον κόσμο ανοίγει σήμερα η Μαθητιάδα στην Πρώτη

Τη  Φλόγα της Μαθητιάδας στην Τελετή Έναρξης θα ανάψει ο Ολυμπιονίκης Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ την παρουσίαση της Tελετής θα κάνει ο γνωστός παρουσιαστής  Αλέξης Κωστάλας

Με  μια φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης πρόκειται  να ανοίξει τις  πύλες της η  Θ΄ Μαθητιάδα σήμερα,Παρασκευή 7 Μαΐου  και ώρα 20:30 στο  Δημοτικό Στάδιο της  Πρώτης. Με  κεντρικό σύνθημα  «Θ’ Μαθητιάδα, η  Συνάντηση των  Πολιτισμών» η  φετινή εκδήλωση θα συγκεντρώσει Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. οχτακόσια Ελληνόπουλα, μαθητές γυμνασίου, εκ των οποίων οι 240 περίπου καταφθάνουν από τριάντα πέντε χώρες της ομογένειας από κάθε άκρη της γης, για να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για το μέλλον, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις.

Στην  Τελετή Έναρξης οι Έλληνες μαθητές  από όλο τον  κόσμο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον Κόσμο της Μαθητιάδας με την παρέλαση των αποστολών τους, στέλνοντας το μήνυμα της ζωντάνιας του ελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια κοινότητα σε όλα τα πλάτη της υφηλίου, ένα μήνυμα ελπίδας σε δύσκολους καιρούς.

Τη  Φλόγα της Μαθητιάδας στην Τελετή Έναρξης θα ανάψει ο Ολυμπιονίκης Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ την παρουσίαση της Tελετής θα κάνει ο γνωστός παρουσιαστής  Αλέξης Κωστάλας.

Ιδιαίτερη θα είναι και η  παρουσία μαθητών  του Αριστοτελείου  Εκπαιδευτηρίου, όπου με ένα εξαιρετικό τελετουργικό δρώμενο θα υποδεχθούν τους μαθητές που συμμετέχουν στη Θ’ Μαθητιάδα.

Το  Αθλητικό Κέντρο Πρώτης θα γεμίσει με χρώματα  και μουσικές  συμπαρασύροντας  με τον πιο εντυπωσιακό  τρόπο τους χιλιάδες επισκέπτες της, στους  δικούς της ρυθμούς. Ένα μοναδικό θέαμα που θα θαυμάσουν οι απανταχού Έλληνες και που θα στείλει το μήνυμα της Μαθητιάδας παντού, ένα μήνυμα ευγενούς άμιλλας, φιλίας και αθλητικού ιδεώδους.

Την Τελετή Έναρξης της  Θ’ Μαθητιάδας θα τιμήσει  με την παρουσία του, ο παγκόσμιας φήμης, καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ερμηνεύοντας στο πιάνο, με το δικό του μοναδικό τρόπο, δικές του συνθέσεις, οι οποίες αγαπήθηκαν και έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο. Στις μουσικές νότες, που θα πλημμυρίσουν την Πρώτη Σερρών, συμμετέχει και η έντεχνη ορχήστρα «Αιολική Οκτάβα», που θα ξεναγήσει τους παρευρισκομένους σε ένα ευχάριστο μουσικό μονοπάτι με παραδοσιακές και σύγχρονες μελωδίες. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς υπό την καθοδήγηση και τις δροσερές ενορχηστρώσεις του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ταπέ. Οι τραγουδιστές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια μοναδική μουσική βραδιά αφιερωμένη στον απόδημο ελληνισμό.


Η Πανελλήνια Μαθητιάδα  άξια θεωρείται προσομοίωση  των Ολυμπιακών Αγώνων. Η φετινή ένατη  διεξαγωγή της, περιλαμβάνει αγώνες σε 34 Ολυμπιακά αθλήματα (138 τελικοί αγωνισμάτων) και 14 Παραολυμπιακά αθλήματα σε 23 αγωνιστικούς χώρους. Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, διοργανώνονται 44 πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών μαθητών και θεατών σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα. Ο κάθε ένας από τους 52 νομούς της Ελλάδας, αλλά και οι 35 χώρες που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα θα έχουν το δικό τους στεγασμένο εκθεσιακό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελλάδας».

Σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης  είναι ότι οι συμμετέχοντες  δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, ώστε να βιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή απαλλαγμένοι από το φόβο της  αποτυχίας και  το άγχος της νίκης.  

Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης της Μαθητιάδας είναι ο εθελοντισμός. Η Μαθητιάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται αποκλειστικά από τους εθελοντές. Περισσότεροι από 500 εθελοντές αναμένεται και φέτος να συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους, στην πραγμάτωση του μεγαλύτερου διεθνούς αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος των Ελλήνων μαθητών και όχι μόνο, της Μαθητιάδας, που διεξάγεται στην Πρώτη Σερρών.

Με όχημα τον  αθλητισμό και  τον πολιτισμό,  η Πανελλήνια Μαθητιάδα,  ως κατά βάση  εκπαιδευτικό γεγονός,  επιδιώκει να διευρύνει  κάθε πτυχή της προσωπικότητας των αυριανών πολιτών, βασιζόμενη στις αξίες του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού.

Η Θ’ Μαθητιάδα που  θα διεξαχθεί φέτος  από τις 7 έως τις 12 Μαΐου στην Πρώτη  Σερρών, τελεί υπό  την αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων, καθώς και υπό τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και του Ε.Β.Ε. Σερρών και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης  είναι ο ΟΠΑΠ, η  SAMSUNG, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η MULTIRAMA, το ΑΥΡΑ Active Cup, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού - Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι  η ΕΡΤ3 και οι εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Διαβάστε επίσης: