Το θεατρικό έργο «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» της Λένας Κιτσοπούλου θα παρουσιαστεί για επτά παραστάσεις στην μικρή σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και της θεατρικής ομάδας Παπαλάνγκι. Η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Αγγελόπουλου , τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ματίνας Μέγκλας, ενώ τον μονόλογο ερμηνεύει η Λιάνα Ταουσιάνη.

Η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 21.15, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 29 Δεκεμβρίου, 3,4,5,10 και 11 Ιανουαρίου.

Μια γυναίκα μας υποδέχεται στο σπίτι της – ή μήπως εμείς εισβάλουμε εκεί; - για να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις της για τη ζωή, τον θάνατο και τον… θείο της τον Λιάκο, σκέψεις που όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, έχουμε κάνει κάποια στιγμή. Ή μήπως είναι μια ηθοποιός που μας καλεί να επισκεφτούμε την απέναντι μεριά, αλλάζοντας την οπτική μας; Μήπως ένας «δύστηνος άγγελος» σε απευθείας ανταπόκριση από ένα επέκεινα παρόμοιο με το εδώ; Ό,τι κι αν συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι των κατόπτρων, στο καλύτερο, μάλλον, νεοελληνικό έργο της τελευταίας δεκαετίας, δεν καθρεφτιζόμαστε απλά σε ό,τι μας αφηγείται αυτή η γυναίκα· είμαστε αυτή γυναίκα. Ίσως γι’ αυτό και η Λένα Κιτσοπούλου δεν της έχει δώσει κανένα όνομα.
Τάσος Αγγελόπουλος

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και η Θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ παρουσιάζουν για πρώτη φορά στις Σέρρες τον αριστουργηματικό μονόλογο της Λένας Κιτσοπούλου, Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Η Λένα Κιτσοπούλου, συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, από τους πλέον ανήσυχους δημιουργούς της γενιάς της, μας εισάγει, με το σύνολο του έργου της, σε ένα σύμπαν όπου η απόγνωση πηγαίνει χέρι χέρι με την αποδοχή, και η μοναξιά συναντά το γιατρικό της ποίησης· έναν κόσμο, που ακριβώς λόγω των αντιθέσεων και της αμφισημίας του, είναι τόσο (νέο-) ελληνικός, όσο και παγκόσμιος.
Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Εθνικό Θέατρο το 2009, σε σκηνοθεσία της ίδιας της συγγραφέως, και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να παρουσιάζεται σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια ομάδα από Σερραίους, κυρίως, καλλιτέχνες αναλαμβάνει την ευθύνη να συστήσει την Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο σερραϊκό κοινό και να μας ξεναγήσει σε αυτόν τον, ταυτόχρονα, δυστοπικό και αισιόδοξο κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου.

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιάννης Διδασκάλου
Βοηθός Σκηνογραφίας: Μαρία Χρυσάφη
Φωτογραφίες: Κωστής Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεύει η: Λιάνα Ταουσιάνη

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27– ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου “Αστέρια¨
ΏΡΕΣ: 11.00΄-13.00 και 18.00 – 21.00
τηλ.κρατήσεων : 2321054755 (μέρες & ώρες ταμείου)
Γενική είσοδος : 8,00€ – Μειωμένο : 6,00€

serreslife

Διαβάστε επίσης: