Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, συμβάλει στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης των Σερρών, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων ιδιαίτερου χαρακτήρα  και υψηλής αισθητικής. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται η εκδήλωση,«Ένα ταξίδι μέσα από 376 χορδές»,μια συναυλία με 8 άρπες, από το σχήμα PerHarps, Σάββατο 13 Απριλίου 2019,στις 8.00 το βράδυ, σε  ένα ιδιαίτερο χώρο, μυσταγωγικό, γεμάτο ιστορία και μνήμες, στο Ζιντζιρλί Τζαμί. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Ζιντζιρλί Τζαμί θεωρείται μνημείο εξαιρετικής ακουστικής και αποτελεί αρχιτεκτόνημα ιδιαίτερης αισθητικής της περίφημης σχολής ΜιμάρΣινάν. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης των Σερρών, στη γωνία των οδών Αδριανουπόλεως και Ανατολικής Θράκης και αποτελεί σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
Είναι ένα από τα τρία σημαντικά μνημεία που κτίστηκαν στην πόλη και χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Πρόκειται για μεσαίου μεγέθους Τζαμί, μ' έναν κεντρικό τετράπλευρο χώρο ο οποίος περιβάλλεται από διώροφη στοά στηριγμένη σε κίονες στις τρεις πλευρές του, ανατολική, βόρεια και δυτική. Ο κεντρικός χώρος καλύπτεται με τρούλο, ενώ το ισόγειο και ο όροφος των στοών καλύπτονται με σκαφοειδείς θόλους ενώ είναι ορατή η επίδραση από τη Βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Οι PerHarps γεννήθηκαν το 2013 από την Κατερίνα Κίτσου, με τη σκέψη ότι λείπει απο την Ελλάδα ένα τελείως πρωτότυπο και διαφορετικό σύνολο, το οποίο θα αποτελείται από άρπες.Οι PerHarps έχουν παίξει σε παραγωγές  του ΟΜΜΘ, του Αρχαιολογικού Μουσείου  Θεσ/νικης, του ΚΩΘ, κ.α. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το μουσικό παραμύθι – μυθιστορηματική ιστορία, και η συνεργασία τους με την μυθιστοριογράφο Βασιλική Χαρίση.Έχουν συμπράξει επίσης με χορευτικές ομάδες σύγχρονου χορού της ΧΑΝΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νικης σε μουσική απόδοση του παραμυθιού του Ευγ. Τριβιζά “Φρικαντέλα” και πρωτότυπη μουσική διασκευή του Άλκη Μπαλτά.

Η Κατερίνα Κίτσου έκανε τις σπουδές της στη M.H.K Κολωνίας, με την Han – AnLiu, παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα. Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο RotterdamsAkademie. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί.
Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Βραβεύτηκε στον "AssociazioneRovered'Oro" στην Ιταλία, στην Άρπα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου στην Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο και Ελλάδα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκε: Vl. Mendelssohn, JundtNumata, Henkel, Jin, Duoporfiris-Mueller, AmicheQuartet, Eira L. Jones. Ήταν επιτροπή στο "JugendMusiziert" και "MusizierendeJugendimRhein–
Sieg - Kreis". Είναι μέλος των OrpheusSoloists και συνεργάζεται με τη ΣΟΔΘ όπως επίσης με την ΚΟΘ ως Α’ και Β’ κορυφαία. ΔιδάσκειάρπαστοΚΩΘκαιστοΣΩΘ. Απότο 2012 δίνει master classes στηνάρπαστο ″St. George International Festival of music″. ΤονΜάιοτου 2017, είχεπρόσκλησηαπότο Royal College of Manchester για master class. ΤονΙούλιοτου 2018, προσκλήθηκεναδιδάξεισε master class απότο 5th International Summer Harp Academy στηΒουλγαρία.

Στις PerHarps συμμετέχουν:

Φυλλένια Βουνελάκη
Δανάη Ζαφρανά
Σταυρούλα Κουιτζόγλου
Ζωή Κουντούρη
Άννα Μήλιου
Αγάπη Φασούλα
και Κατερίνα Κίτσου

Κρουστά: Νταβίνα Φλωρεντίν

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

serreslife

Διαβάστε επίσης: