serreslife

Με κεντρικό σύνθημα «τρέχω ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, συμμετέχω, τρέχω με το παιδί μου», θα διεξαχθεί ο 34ος Γύρος Σερρών την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 11 το πρωι. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Εθνική Τράπεζα.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Σερραίων κ.Πέτρος Αγγελίδης τόνισε πως «είναι ο πιο παλιός αθλητικός θεσμός ο Γύρος της πόλης των Σερρών και χρόνο με το χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι πολίτες. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο, δηλαδή η αυξανόμενη συμμετοχή των πολιτών στον Γύρο της πόλης των Σερρών. Με τη βεβαιότητα ότι ο αθλητισμός μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ποιότητας ζωής καλούνται όλοι οι Σερραίοι ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν στον Γύρο της πόλης των Σερρών».

Αμέσως μετά μίλησε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ.Βασίλης Τερζής λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «η παλαιότερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Σερρών είναι ο Γύρος της πόλης των Σερρών. Μάλιστα το 2017 είχε ρεκόρ συμμετοχών και περάσαμε τα 1000 άτομα και ελπίζουμε ότι και φέτος θα γινει κάτι αντίστοιχο. Να συμμετάσχουν όλοι σε αυτόν τον λαϊκό αγώνα, είναι ένας αγώνας χωρίς διακρίσεις. Αυτό που μετράει είναι μόνο η συμμετοχή γι’ αυτό και φέτος ευαισθητοποιούμε περισσότερο τους γονείς για να πάρουν από το χέρι τα παιδιά τους και να τρέξουν μαζί γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, ο αθλητισμός είναι αυτός που μπορεί να προκαλέσει ευεργετικά οφέλη στον άνθρωπο τόσο στο σώμα όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις».

Τον λόγο πήρε και η εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών κ.Χρυσάνθη Παλάζη η οποία είπε πως: «έχει μεγάλη σημασία φέτος όπως είπε και ο κ.Τερζής αυτός ο λαϊκός αγώνας που διοργανώνεται με ένα κεντρικό σύνθημα «τρέχω ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό». Τα φαινόμενα τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει διαστάσεις σημαντικές και έχει μεγάλη σημασία να ευαισθητοποιήσουμε όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά μικρούς και μεγάλους, την οικογένεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα. Έχει σημασία η συμμετοχή σε μια δράση ολης της οικογένειας. Ένας στόχος που βοηθάει στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ.Σταύρος Ζορμπάς δήλωσε πως η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακεδονίας – Θράκης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Γύρου Σερρών. Οι εγγραφές άρχισαν και μπορούν να συνεχιστούν μια ώρα πριν την εκκίνηση στην Πλατεία Ελευθερίας. Έχουμε διαδρομές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όπου θα τρέξουν μια απόσταση 300 μέτρων δηλαδή από την Πλατεία του ΙΚΑ έως και την Εθνική Τράπεζα. Στη συνέχεια τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, τα αγόρια ξεχωριστά και μετά τα κορίτσια. Έπειτα τα παιδιά των Γυμνασίων – Λυκείων και μεγαλυτέρων. Μπορούν όλοι να τρέξουν σε όποια κατηγορία θέλουν. Συμμετέχουν όλοι χωρίς όριο ηλικίας. Στόχος είναι ο τερματισμός και ο καθένας να νικήσει τον εαυτό του».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Βασίλης Τερζής ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, την Τροχαία Σερρών, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, τον Ερυθρό Σταυρό και τους Ραδιοερασιτέχνες.

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

serreslife

Διαβάστε επίσης: